Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Talán sosem derül ki, ki ütötte el Attilát

| 2021. 09. 03. | 16:00:00
A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárást a debreceni rendőrség megszüntette.
Talán sosem derül ki, ki ütötte el Attilát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bizonyítottság hiányában a rendőrség idén tavasszal megszüntette a Rostás Attila 2019. őszi elgázolása miatt, közúti baleset gondatlan okozásáért indított eljárást; a korábbi gyanúsított ellen már csak segítségnyújtás elmulasztása gyanújával nyomoznak

– közölte a Cívishír érdeklődésére a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője szeptember 2-án.

Köztudott, Rostás Attilát, a város ismert koldusát tragikus baleset érte a Csapó-Rákóczi utcák kereszteződésében, a gyalogátkelőhelyen; a kórházba szállítását követően életét vesztette. A csaknem két éve tartó nyomozás részleteiről, fejleményeiről rendszeresen beszámoltunk, így tudható, hogy rövid időn belül a rendőrség látókörébe került egy, a balesettel összefüggésbe hozható gépjármű. Ekkor még csak segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt nyomoztak. Azt követően „minden körülményre kiterjedő vizsgálat" kezdődött szakértők bevonásával azért, hogy tisztázzák a baleset pontos körülményeit. 2020 februárjára a nyilvánosság számára is kiderülhetett: nem rögzítette térfigyelő kamera a történteket. Ekkor az ügy minősítését megváltoztatták, s immár halált okozó közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség miatt vizsgálódtak.

Egy évvel később viszont már halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával zajlott a nyomozás és kiderült, egy személyt gyanúsítottként kihallgattak Attila elgázolása miatt.

Körülbelül két-, háromhavonta érdeklődtünk a rendőrségnél, pontosan hol tart a nyomozás, időközben változott-e az eset minősítése, jelentkeztek-e szemtanúk, elkészült-e már a szakértői vélemény, a gyanúsított szabadlábon van-e. De rendszerint a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszoltak a feltett kérdéseinkre. Legutóbb augusztus 24-én kérdeztük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, de mint írták, az ügyben az eljárás jelenleg is folyamatban van, ezért nem adnak bővebb tájékoztatást.

Holott a főügyészség szeptember 2-i válaszából kiderül, a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatti büntetőeljárást hónapokkal ezelőtt megszüntették!

A főügyészségtől ezen kívül azt is megtudtuk, a gyanúsított ellen jelenleg is zajlik a segítségnyújtás
elmulasztása vétsége miatt indult nyomozás. Kiderült az is, a gyanúsított ellen nem rendeltek el kényszerintézkedést, azaz nem helyezték bűnügyi felügyelet alá, és le sem tartóztatták. A nyomozás lezárását követően a nyomozóhatóság az iratokat meg fogja küldeni a járási ügyészségnek, ami dönt majd a folytatásról.

További információ hiányában még mindig csak találgathatunk a balesetről.

Nem tudjuk a pontos körülményeket, ahogy azt sem nyert bizonyítást, a gyanúsított ütötte-e el Attilát, vagy csak a helyszínen járt a balesetet követően, és nem segített Attilán. Azaz észlelte a balesetet, de továbbhajtott. Ha utóbbi, akkor elképzelhető, hogy soha nem derül fény arra, ki volt a gázoló, ha előbbi, akkor pedig a rendőrség nem tudta bizonyítani, hogy ő összefüggésbe hozható a baleset bekövetkezésével.

A police.hu oldalon még mindig elérhető a nyomozás eredményességét elősegítő felhívás, vagyis a rendőrök továbbra is várják a szemtanúk jelentkezését.

Attila halálhíre után törzshelyén, a Sesztina-háznál mécseseket, virágokat helyeztek el a helyiek, majd csendes megemlékezést tartottak. A 48 éves szelíd férfit nagyon sokan ismerték és kedvelték, a közösségi médiát elárasztották a róla szóló történetek. Attilát végül a nyilvánosság kizárásával, családi körben helyezték végső nyugalomra 2019 őszén.

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.