Hirdetés

Szakértő vizsgálja az autót, amely elgázolhatta Attilát

civishir.hu

2019.12.11. 10:20

Szakértő vizsgálja az autót, amely elgázolhatta Attilát
Attila 48 éves volt. (Fotó: Jakkel Rudolf)

A debreceni halálos baleset megrázta a közvéleményt.

Hirdetés

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a november 14-én, hajnalban történt halálos baleset ügyében, melyben város ismert koldusa, Attila vesztette életét a Csapó-Rákóczi utca kereszteződésében – tudta meg a Cívishír Balogh Pétertől, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. 

A nyomozóhatóság majdnem egy hónapja, november 19-én arról tájékoztatta portálunkat, hogy „a nyomozás során a rendőrségnek olyan információk jutottak a tudomására, amelyeknek köszönhetően a baleset bekövetkezésének/körülményeinek tisztázása pozitív irányba halad”, emellett megtudtuk, igazságügyi szakértők bevonásával folytattak vizsgálatot.

A Cívishír korábbi információi szerint azonosíthatták az Attilát elgázoló autót, és a rendőrség december 10-i válasza ezt meg is erősíti. Mint írják,

látókörükbe került egy gépjármű, amely összefüggésbe hozható a baleset bekövetkezésével. Megtudtuk, a személyautó szakértői vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

Szerettünk volna választ kapni, hogy gyanúsítottként hallgattak-e ki valakit, jelentkezett-e szemtanú, aki érdemi információval tudott szolgálni, valamint a korábban bevont igazságügyi szakértők eddig mit állapítottak meg, de ezen kérdéseinkre a nyomozás érdekeire hivatkozva bővebb tájékoztatással egyelőre nem szolgáltak.

Mint ismert, Rostás Attilát egy gyalogátkelőhelyen ütötte el egy autó, melynek vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A balesetben a gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. Attila törzshelyére, a Piac utcai lépcsősorra a baleset napján mécseseket, virágokat helyeztek el, majd este csendes megemlékezést tartottak a Sesztina-ház egyik bejáratánál. Egy érdeklődő december elején a Debreceni Köztemetőtől megtudta, a szelíd természetű koldust a nyilvánosság kizárásával, családi körben végső nyugalomra helyezték, a sírhelynél azonban bárki leróhatja kegyeletét.

A Büntető Törvénykönyv szerint aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna. Egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézte elő.

Fogarasi Renáta

halálos balesetDebrecengázolásRostás Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés