Hirdetés

Nem rögzítette térfigyelő kamera Attila halálát

civishir.hu

2020.02.03. 12:01

Nem rögzítette térfigyelő kamera Attila halálát
Rostás Attilát Debrecenben helyezték örök nyugalomra. (Fotó: Jakkel Rudolf)

Továbbra is várják a debreceni baleset szemtanúit.

Hirdetés

Halált okozó közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság a tavaly november 14-én történt gyalogosgázolás ügyében. 

Mint ismert, a balesetben a város ismert koldusát, a 48 éves Rostás Attilát egy autó a Csapó-Rákóczi utca kereszteződésében elütötte, majd továbbhajtott. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Plásztán-Kopcsa Kamilla, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Cívishír érdeklődésére február 3-án azt közölte, a folyamatban lévő vizsgálatban a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a baleset részleteinek felderítése érdekében adatokat gyűjtenek, tanúkat hallgatnak meg és különböző szakértői véleményt szereznek be.

Mint megtudtuk, a balesetet térfigyelő kamera nem rögzítette.

Még novemberben beszámoltunk arról, hogy „a nyomozás során a rendőrségnek olyan információk jutottak a tudomására, amelyeknek köszönhetően a baleset bekövetkezésének/körülményeinek tisztázása pozitív irányba halad”, decemberben pedig közölte a nyomozóhatóság, hogy látókörükbe került egy gépjármű, amely összefüggésbe hozható a baleset bekövetkezésével

Szerettük volna megtudni, a korábbi szakértői vizsgálat mit állapított meg és hogy gyanúsítottként hallgattak-e meg valakit, de ezen kérdéseinkre nem kaptunk választ.

A nyomozás eredményességét segítő felhívás jelenleg is érvényben van, ezért a rendőrség kéri, aki az esettel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.

A Büntető Törvénykönyv szerint aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével halált okoz, az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fogarasi Renáta

halálos balesetDebrecenAttila

Szóljon hozzá!

Hirdetés