Hirdetés

Hirdetés

Azonosíthatták az Attilát elgázoló autót

civishir.hu

2019.11.19. 13:05

Azonosíthatták az Attilát elgázoló autót
Attila 48 éves volt. (Fotó: Jakkel Rudolf)

Pozitív irányba halad a debreceni nyomozás – erősítette meg a rendőrség.

Hirdetés

Hirdetés

Igazságügyi szakértők bevonásával folytat vizsgálatot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a november 14-i, tragikus baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

Mint ismert, múlt csütörtök hajnalban a város ismert koldusát, „bólogatós” Attilát egy autó a Csapó-Rákóczi utca kereszteződésében elütötte, majd továbbhajtott. A balesetben a gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. Attila törzshelyére, a Piac utcai lépcsősorra a baleset napján mécseseket, virágokat helyeztek el, majd este csendes megemlékezést tartottak a Sesztina-ház egyik bejáratánál. A közösségi médiát elárasztották a 48 éves férfiról szóló történetek. Plásztán-Kopcsa Kamilla, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Cívishír érdeklődésére azt közölte,

„a nyomozás során a rendőrségnek olyan információk jutottak a tudomására, amelyeknek köszönhetően a baleset bekövetkezésének/körülményeinek tisztázása pozitív irányba halad”.

Ebből arra lehet következtetni, sikerült azonosítani a gázolót, hiszen a környéken több olyan kamera is van, ami a forgalmat figyeli, rögzíti, ezáltal elképzelhető, hogy sikerült a tettes nyomára akadni. Ha a gépjármű megvan, az nagyban megkönnyíti a rendőrök dolgát a tettes azonosításában. Azokra a kérdéseinkre, hogy gyanúsítottként kihallgattak-e valakit, és hogy érdemi információval rendelkező szemtanú jelentkezett-e, nem kaptunk választ.

A Cívishír úgy tudja, sikerült azonosítani a balesetet okozó autót, de erre irányuló kérdésünkre a rendőrség nem válaszolt.

A gázoló súlyos mulasztást követett el azzal, hogy a balesetet követően továbbhajtott és nem tett meg minden tőle telhetőt a sérült mentésére. Ezt a büntetőeljárás során is figyelembe fogják venni, ami azt jelentheti, hogy nemcsak közúti baleset okozásában marasztalhatják el (halálesetnél 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés), hanem segítségnyújtás elmulasztásában vagy cserbenhagyásban is. Előbbi 2-től 5 évig, utóbbi 1 évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után. Mivel gázolás történt, nehezen képzelhető el olyan indok, mely szerint a tettes ne lett volna azonnal a tudatában annak, hogy a balesettel személyi sérülés történt.

Ha az igazságügyi orvosszakértő úgy látja, hogy a gázoló azonnali segítségnyújtással (a mentők riasztásával, elsősegély-nyújtással) akár meg is menthette volna Attila életét, úgy az súlyosbíthatja a kiszabható büntetést.

Fogarasi Renáta

Debrecenhalálos gázolás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.