Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mosolyt csalnak az arcokra a debreceni egyetemisták

| 2020. 04. 01. | 21:28:00
Online zenélnek.
Mosolyt csalnak az arcokra a debreceni egyetemisták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a koncertek, előadások, rendezvények, így Debrecenben is csak az interneten keresztül juthatnak az emberek kulturális élményhez. Az elmúlt napokban egyre több zenés, színházi produkció jelent meg a Facebookon. Az előadóművészek otthonaikban rögzített felvételekkel próbálják kellemesebbé tenni a bezártságot, szórakoztatni a közönségüket.

A cívisvárosban is egyre több ilyen kezdeményezés indul, az elsők között a Debreceni Egyetemi Zeneművészeti Kar Gulyás György Szakkollégiumának hallgatói fogtak össze. Változatos zenei és kulturális produkciókat készítenek, amiket aztán megosztanak a közösségi oldalon.

Storcz Laura, a szakkollégium diákvezetője a hirek.unideb.hu érdeklődésére elmondta, az a cél, hogy a járvány idején minél több ember arcára mosolyt csaljanak. Kifejtette, az országos akció mintájára hozták létre a produkciót, időseket és gyerekeket is szeretnénk elérni. Először teljes koncertek megosztására gondoltak, ám azok elkészítése körülményes és hosszadalmas lett volna, így inkább kisebb videókkal fognak jelentkezni.

A produkciók megosztásához létrehozták a Gulyás György Szakkollégium oldalát a Facebookon. Storcz Laura hozzátette: törekednek arra, hogy minél változatosabb produkciókkal jelentkezzenek majd a következő napokban, hetekben.

– Szerencsére sokan érdeklődnek a lehetőség iránt. Lesz ütőhangszeres előadás, sok fuvolistánk van, de jelentkeztek énekesek is. Rajtuk kívül készülnek trombitás, furulyás, szaxofonos videók is. Az a cél, hogy minél változatosabb legyen a kínálat, ne legyen egymás után hasonló tartalom. Mindenki otthon, a négy fal között készíti el a videóit, ha a családban van zenész, akkor ők is összeállhatnak, egyébként is nagyon népszerű a neten, hogy összevágnak kamaraprodukciókat, így egy időben többen is játszhatnak. Mi is tervezünk ilyesmit. Több ütőshallgatónk is van, de sajnos nem mindenkinek van otthon hangszere, ezért aki szeretne szerepelni, az verseket is szavalhat. Több szakkollégiummal is kapcsolatban vagyunk, ők is csatlakozni fognak – árulta el a szakkollégium diákvezetője.

A hallgatók azt tervezik, a kezdeményezés elején két-három naponta frissítik az oldalt, a későbbiekben pedig hetente két új videó biztosan megjelenik majd. Storcz Laura szerint a járvány megszűnése után, hagyományteremtő szándékkal folytatnák az akciót: mivel évközben csak kevés koncertet adnak, az oldalon rendszeresen elérhetnék a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.