Hirdetés

Ötvenéves a heavy metal! Debrecenben is megünneplik!

Wikipedia, Cívishír

2020.02.13. 12:16

Ötvenéves a heavy metal! Debrecenben is megünneplik!
A debreceni Black Sabbath tribute zenekar

Három paranoid csap a húrok közé.

Hirdetés

  • Időpont

    2020.02.21. 19:30

  • Helyszín

    Black Sabbath tribute koncert a Kaptárban

  • Jegyár

    500 forint

Több mint egy órán keresztül hallgathatják a rockerek a legelső és legnagyobb hatású angol heavy metal együttes, a Black Sabbath dalait. Az 1970-es évek elején megjelent első nagylemezükről hangzanak el a számok. 

A 2020-ban Debrecenben alakult Black Sabbath tribute zenekar tagjai: Dudás Attila dob, Dudás János Gitár, Csordás László basszus.

A Black Sabbath  Paranoid című lemeze 1970. február 13-án jelent meg, és sikerének köszönhetően került be a köztudatba a heavy metal kifejezés, utalva a rockzenének a súlyosabb, „mennydörgő” változatára.

A Black Sabbath és az általuk inspirált sok-sok együttes a dalszövegekben olyan mértékben koncentrálnak a sötét és nyomasztó témákra, amire korábban nem volt példa a popzene egyéb formáiban. 

A heavy metal zenekarok Nyugat-Európában már a kezdetektől hatalmas közönséget vonzottak. Magyarországon mindig is mostohán kezelték a műfajt, bár a nemzetközi trendeknek megfelelően, az 1970-es évektől már itthon is az együttesek itthon is nagy népszerűségnek örvendtek, leginkább a P. Mobil.Az állampárti kultúrpolitika miatt az első magyar heavy metal lemezek elkészítése azonban csak a következő generációnak adatott meg, az 1980-as évek második felében.

zenerock

Szóljon hozzá!

Hirdetés