Hirdetés

Visszahívja a debreceni politikusát a Jobbik elnöksége

2020.01.28. 14:18

Visszahívja a debreceni politikusát a Jobbik elnöksége
Kulcsár Gergely a parlamentben (Fotó: archív, mti)

Holokauszt-gyalázás miatt kéne lemondania, de nem kötelező!

Hirdetés

Felszólította a Jobbik új elnöke, Jakab Péter a debreceni Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza megyei közgyűlési mandátumát. A hét végén megválasztott pártvezető ezt előbb a Magyar Hangnak mondta el, majd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is megerősítette.

A holokauszt-emlékmű gyalázása

A volt országgyűlési képviselő Kulcsár Gergely azzal nyújtott támadási felületet, hogy korábban a Duna-parti hokolauszt-emlékművet meggyalázta. Még 2015-ben került nyilvánosságra egy felvétel, amely a Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipőknél készült. Ezek egyikébe belekötött a debreceni politikus. Ezt később a jobbikosok elismerték, de azzal védekeztek, hogy

„Kulcsár megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el”.

(Fotó: archív)

 

Ez a Jobbik-elnökség ilyet nem tolerál

Jakab Péter hangoztatta: a párt leköszönő elnöksége eddig megadta Kulcsár Gergelynek a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben, az „általa vezetett elnökség azonban ezt nem tolerálja”. Ezért már első ülésükön döntöttek arról, hogy mandátuma visszaadására szólítják fel Kulcsárt, aki jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja.

A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele – idézik Jakab Pétert, aki egyfajta szimbolikus lépésnek nevezte a mostani döntést, amely

„világossá teszi a múlt és a jövő közötti egyértelmű határvonalat”.

Debreceni jelöltből megyei képviselő

Kulcsár Gergely kacifántos úton kötött ki a megyei közgyűlésben. Először ugyanis a Jobbik, a Momentum és az LMP közös debreceni képviselőjelöltjeként indult volna a tavalyi önkormányzati választáson, ám akkor is előkerült a holokauszt-gyalázása, és a momentumos felháborodás hatására lemondott. Vigaszul a Jobbik megyei listáján előkelő helyre tették, és onnan be is jutott a megyei közgyűlésbe.

Debreceni hírzárlat

Szerettük volna megtudni, hogy mit lép Jakab Péter elnök felszólítására a debreceni Jobbik, de falakba ütköztünk. A helyi politikusok az ügyben némaságot fogadtak, senki sem nyilatkozik, vagy kommentálja az elnök felvetését, az érintett Kulcsár Gergely sem. 

Érdekesség, hogy a mandátum visszaadása jogilag nem kötelező rá nézve, még akkor sem, ha listán jutott be a közgyűlésbe, így ha nemet mond Jakab Péternek, akkor is képviselő lehet 2024-ig, legfeljebb kizárják a pártból, és függetlenként folytatja a munkát.

BeA

 

holokausztJobbikKulcsár Gergely

Szóljon hozzá!

Hirdetés