Hirdetés

Orvosi misszióra megy Peruba a debreceni indulású család

civishir.hu

2020.01.27. 16:53

Orvosi misszióra megy Peruba a debreceni indulású család

Három gyermeküket is magukkal viszik.

Hirdetés

Dr. Then Simon gyermekorvos és felesége, Gáborjáni Szabó Fruzsina az inkák földjére, Peruba utazik, hogy munkájukkal a quechua indiánok kézzelfoghatóan megtapasztalhatják Isten szeretetét: magas szintű orvosi ellátást kapnak, új oktatási lehetőségek nyílnak meg előttük, és Jézusban a földi életen messze túlmutató reménység részeseivé lehetnek. A misszió előtt álló házaspár ünnepélyes kibocsátása február 2-án 10 órától lesz a Debreceni Református Nagytemplomban dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke által.

Az egykor büszke inkák ma társadalmi kirekesztettségben élnek. Szegénység és alkoholizmus, rossz oktatási lehetőségek jellemzik a helyzetüket. Az orvosi ellátás hozzáférhetetlensége magas csecsemőhalandósággal, alultápláltsággal és alacsony várható élettartammal jár.

Dr. Then Simon a debreceni orvostudományi egyetemen és Würzburgban tanult. Többéves gyermekorvosi tapasztalatával járul hozzá a kórház céljainak megvalósításához, valamint a gyermekevangelizációs munkában is részt szeretne venni. Felesége, Gáborjáni Szabó Fruzsina Debrecenben született és végezte el a közgazdaságtudományi szakot. Az iskolai és kórházi adminisztráció területén kívánja a szolgálatot segíteni. Ezalatt a gyeremekeik, Lujzi, Ági és Zsuzsi a Diospi Suyana iskolába járnak, ahol nemzetközi tanári kar gondoskodik a misszionárius és a quechua gyermekek oktatásáról.

A házaspár perui orvosi missziójáról január 30-án (csütörtökön) 18 órától ingyenes előadást tart a Nagytemplom Gyülekezeti Termében (Kálvin tér 17.)
misszióThen SimonThen Fruzsina

Szóljon hozzá!

Hirdetés