Hirdetés

Debreceni egyetemistát molesztált a vonaton egy tiszabecsi férfi

Debreceni Törvényszék

2020.01.21. 19:49

Debreceni egyetemistát molesztált a vonaton egy tiszabecsi férfi
Debreceni Törvényszék

5 évet kapott.

Hirdetés

A Püspökladányi Járásbíróság Szilvási László vezette tanácsa január 21-én távmeghallgatás útján tartott tárgyaláson hozott ítéletet annak a tiszabecsi férfinek az ügyében, aki még 2019. április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval.

V. A. többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz és őt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és gyereket csinálna neki.

Amikor ezt az ekkor már rettegő sértett megelégelte és távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a 8,5 centiméter pengehosszúságú rugós kését, és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy nem megy sehova.

A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből.

A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.

A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt kést megtalálták és lefoglalták. A férfi az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését, de vallomását az elé tárt tények alapján folyamatosan módosította. Kezdetben tagadta azt is, hogy egyáltalán találkozott volna a sértettel, de ezen az álláspontján is változtatott, miután elé tárták annak a beszélgetésnek a részletét, amit a sértett a telefonjával rögzített.

A Püspökladányi Járásbíróság a vádlottat aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt halmazati büntetésül 5 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet indokolásában kifejtették, hogy a vádlott terhére szinte kizárólag súlyosító körülmények voltak csak megállapíthatók, amelyek közül kiemelte a vádlott többszörösen büntetett előéletét.

Ez alapján ugyanis V. A. több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt. Legutóbbi büntetéséből alig több mint három éve szabadult. A bíró kiemelte még ezen kívül a különösen kirívó, gátlástalan elkövetési módot, vagyis azt, hogy a vádlott cselekményét fényes nappal, tömegközlekedési eszközön, ittas állapotban valósította meg.

A bíróság a közelmúlt szexuális indíttatású erőszakos bűncselekményének elszaporodottságát is a vádlott terhére értékelte, ezért a kiszabható büntetés középmértéke feletti szabadságvesztés kiszabását látta indokoltnak.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be. A bíróság a férfi letartóztatásának fenntartásáról is döntött a másodfokú eljárás befejezéséig.
vonatkéseléstávmeghallgatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés