Hirdetés

A debreceni önkormányzat nem, de egyes társaságai szerződtek a DEBKÖZ-zel

Cívishír

2019.12.12. 11:57

A debreceni önkormányzat nem, de egyes társaságai szerződtek a DEBKÖZ-zel
Varga Zoltán hozzászólása a debreceni közgyűlésen (Fotó: Cívishír)

Papp László: az én alapállásom az, hogy a városháza nem szervez ki közbeszerzéseket.

Hirdetés

– A debreceni polgármesteri hivatal közbeszerzési osztályának munkatársai 2019-ben több mint 100 közbeszerzési eljárást bonyolítottak, bonyolítanak, extrém leterheltség mellett dolgoznak. Szerintem az ország egyik legjobb, legfelkészültebb csapata. Az én alapállásom az, hogy a városháza nem szervez ki közbeszerzéseket, így 2014-ig visszamenően az önkormányzatnak a Latinovits Színház ügyét leszámítva nem volt együttműködése a DEBKÖZ Kft-vel. A Latinovits esetében, mint az erről szóló közleményünkben is írtuk, tanácsadói szerződés született ezzel a céggel. Ezt akkor éppen az osztály leterheltsége miatt fogadtam el, de végül a szerződés úgy szűnt meg közös megegyezéssel, hogy semmilyen pénzügyi teljesítés sem történt – tért vissza a Boldog-ügyként elhíresült korrupciós büntetőeljárás debreceni szálára Papp László.

A témát Varga Zoltán (DK) hozta fel a december 12-i közgyűlésen, megerősítve az előző napi sajtótájékoztatóján ígérteket, miszerint írásos választ vár a DEBKÖZ és a debreceni önkormányzat kapcsolatáról feltett kérdéseire.

A polgármester elmondta azt is, hogy bár az önkormányzat és az említett társaság között az említetten kívül nem volt jogviszony, a városi fenntartású cégek közül a megyei könyvtár és a Debreceni Hulladék Kft. kötött szerződést a DEBKÖZ-zel, ezt a gyakorlatot pedig „felül fogják vizsgálni”. Papp László hangsúlyozta, a város gazdasági cégeit összefogó Debreceni Vagyonkezelő Zrt. nem szerződött a DEBKÖZ-zel.

Varga Zoltán megjegyezte, a Latinovits nevét cs-vel leíró kollégájukat megfedték. Ugyanakkor indulatkezelési tréninget javasolt a városházi közlemény megfogalmazójának, mondván, olyan normális kérdéseket tettek fel, amelyek minden, a városáért dolgozó képviselőben megfogalmazódhat.

RaL

közgyűlésDebrecenVarga ZoltánPapp LászlóDebköz Kft.

Szóljon hozzá!

Hirdetés