Hirdetés

A BMW már általános iskolásokat is „toboroz” Debrecenben

2019.12.04. 15:01

A BMW már általános iskolásokat is „toboroz” Debrecenben
A diákok gyakorlatias, hasznos, azonnal alkalmazható tudást szerezhetnek - ígéri a DSZC kancellárja (Fotók: Dorcsák Nikolett)

Autóbemutatóval egybekötött nyílt napot tartott a DSZC.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Szakképző Centurm a BMW-vel közösen  járműipari nyílt napot, egy pályaorientációs, szakképzés-népszerűsítési programot rendezett szerdán az általános iskola 7. és 8. évfolyamos tanulók és szüleik, valamint tanáraik számára.

Az érdeklődők megismerhették a  Debreceni Szakképzési Centrum két azon intézményét, ahol a BMW speciális szakemberképzése már elkezdődött, nevezetesen Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumát, valamint a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumát. A Brassai a mechatronikai technikus, a gépjármű mechatronikai technikus (korábbi képzési megnevezése: autószerelő, autóelektronikai műszerész, autótechnikus), elektronikai technikus képzéseket mutatta be. A Mechwart informatikai rendszer-és alkalmazásüzemeltető technikus képzéssel mutatkozott be. A megjelölt képzések elméleti hátterét a két intézmény, a gyakorlati szakmai képzést pedig a BMW duális képzés keretén belül fogja megvalósítani.

A DSZC célja megalakulásának pillanatától, hogy valóban olyan tudást adjunk a fiatalok számára, ami hasznosítható. A szakképzés nem lehet öncélú, mindenképpen vállalatokhoz köthető, így nagy öröm számunkra, hogy a Debrecenbe települő BMW-vel az első pillanattól kezdve sikerült kapcsolatot felvenni

- fogalmazott Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja, aki szerint a diákok a megnevezett intézményekben gyakorlatias, hasznos, azonnal alkalmazható tudást szerezhetnek.

Salgó András, a BMW magyarországi vállalati kommunikációs igazgatója a rendezvény kapcsán is elmondta, hogy a német autógyártó számára Debrecen a lehető legjobb választás volt, és megjegyezte: a gyár építkezése 2020-ban megkezdődik. Hozzátette: a BMW több mint egy autó, egy olyan márka, amelyet szakképzett emberek alakítanak.

Ha szakmát választunk, ne csak az iskola végéig lássunk, hanem azt követően is. Olyan életpálya kell a fiataloknak, hogy a megfelelő minőségű munkahellyel itt is tudjuk marasztalni őket

- üzente a diákoknak és szüleiknek Papp László polgármester, aki szerint a város lakosságának 94 százaléka pozitívan fogadta a BMW-gyár építésének hírét. Hozzátette: a gazdaságfejlesztési stratégiát a fiatalokért alkották meg, és számukra elérhetetlen messzeségben voltak azok a lehetőségek, mint amilyenek ma kínálkoznak.

BMWBrassaiMechwart

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.