Hirdetés

Kiömlő gáz robbant Püspökladányban + FRISSÍTVE

katasztrofavedelem.hu

2019.11.18. 07:04

Kiömlő gáz robbant Püspökladányban + FRISSÍTVE
A kép illusztráció

Hat település tűzoltói avatkoznak be.

Hirdetés

Hirdetés

Egy föld alatt húzódó gázcsőhasadt ki, és meggyulladát a kiömlő gáz Püspökladány külterületén, egy gázfogadó állomásnál november 18-án hajnalban. A káresethez nagy erőkkel vonultak a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi, a szeghalmi és a szonoki hivatásos tűzoltók. Miután a sérült vezetéket elzárták, a lángolás egyre kisebb lett, majd megszűnt. A tűz foltókban a környező növényzetre is átterjedt, körbálák is meggyulladtak. A helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is. A 42-es főút érintett szakaszát lezárták.

Az egységek oltják a tüzet, hűtik a vezetéket és hőkamerával, valamint gázérzékelő műszerekkel vizsgálják a helyszínt.

Frissítés: az FGSZ Földgázszolgáltató Zrt. közleményben tudatta: a fogyasztók ellátása biztosított. A sérült vezetéket elzárták, a lángolás megszűnt, de a tűz átterjedt a környező növényzetre és körbálák is meggyulladtak. Az Útinform azt írta, kerülni a 4-es főút Kaba-Földes útvonalon lehet. Az FGSZ Földgázszolgáltató Zrt. közleménye szerint a Hajdúszoboszló-Endrőd közötti 800 milliméteres átmérőjű, nagynyomású gázvezeték hasadt fel eddig ismeretlen okból. A tüzet eloltották, megtörtént a vezeték nyomásmentesítése, ezzel a gázkiáramlás megszűnt és a közvetlen veszély elhárult. Információik szerint személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

A térség fogyasztóinak ellátása alternatív útvonalakon folyamatosan biztosított, a nagynyomású földgázrendszer kapacitásai mind a baleset közvetlen környezetében, mind a rendszer egészében rendelkezésre állnak - írták.

Frissítés 2.: 

A katasztrófavédelem 9 óra 30 perckor újabb részleteket közölt az esetről. Mint írják, füstölés még tapasztalható a növényzet körül, ezért a tűzoltók két vízsugárral az utómunkálatokat végzik. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez, az eredmények nem mutatnak ki koncentrációt.

A rendőrség tájékoztatása szerint 14 óra 15 perckor feloldották az útlezárást a 42-es számú főúton.

Püspökladány

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.