Hirdetés

Miért válassza partnernek a Glencore Agriculture-t?

civishir.hu

2019.08.11. 13:09

Miért válassza partnernek a Glencore Agriculture-t?

Találkozzunk a debreceni Farmer Expón!

Hirdetés

A Glencore a világ egyik legnagyobb olyan multinacionális vállalata, amely többféle természeti erőforrás kitermelését és hasznosítását végzi, és világszerte több mint 50 országban tevékenykedik. A 14 000 dolgozót foglalkoztató mezőgazdasági üzletága meghatározó nemzetközi szinten az agráráruk felvásárlása, kezelése, feldolgozása és forgalmazása terén.

A Glencore kereskedelmi tevékenysége megbízható hátteret biztosít a magyar termelők számára. A vállalat segítségével a magyar gazdák terményei a világ legtávolabbi tájaira is eljuthatnak és megjelenhetnek a világpiacon. A Glencore cégcsoport minőségügyi politikája az általa feldolgozott takarmányok és élelmiszer-alapanyagok gyártása során „a farmtól a felhasználóig” szemléletmódot tükrözi.

A három tagból álló Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportja a hazai olajosmagok és gabonák kereskedelmének egyik fontos szereplője, valamint gyártási és raktározási tevékenységet is folytat.

A Magyarországon 23 éve jelen lévő Glencore Agriculture Hungary Kft. (www.glencore.hu) gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmével, valamint logisztikájával foglalkozik. Regionálisan is jelentős szerepe van Kelet-Közép-Európában, ahol kereskedelmi, logisztikai, termelési bázisokkal rendelkezik.

A Pannon Növényolajgyártó Kft. (www.pannonoil.hu) Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát üzemelteti Foktőn. A gyár csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaz a ma elérhető legkorszerűbb berendezésekkel, amelyek megfelelnek a legszigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak. A környezetkímélő technológia alkalmazásával a gyártás során keletkező minden terméket felhasználnak. A Kalocsához közeli üzemben naponta 2 500 tonnát meghaladó napraforgót dolgoznak fel; de a rendszer alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A termények átvételének helyén minden terméket akkreditált harmadik fél általi minőségvizsgálatnak vetnek alá, hogy biztosítsák a vevők – akár egyedi – elvárásait is.

A vállalatcsoport részeként a Gabonatároló és Logisztikai Kft. (www.gabonatarolo.hu) fő célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása. Telephelyei az ország öt pontján helyezkednek el: Foktőn, Gyomaendrődön, Debrecenben, Berettyóújfalun és Békéscsabán – ezen raktárak összes tárolókapacitása meghaladja a 250 000 tonnát. Foktőn egy dunai kikötőt is üzemeltet, ahol ömlesztett szemes termények be- és kirakodása végezhető.

A Glencore cégcsoport szolgáltatásai

 • Gabona- és olajos magvak kereskedelme
 • Növényolajgyártás
 • Állati takarmány-alapanyagok kereskedelme
 • Raktározás
 • Gabonafélék minőségvizsgálata
 • Toxinmérés
 • Terményszárítás és -tisztítás
 • Mezőgazdasági termények ki- és betárolása
 • Készletellenőrzés
 • Vasúti rakodás, mérlegelés
 • Szabad kikötő mezőgazdasági termények berakodására (Foktő)
A Farmer Expón a Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport standját az A/18. szám alatt találja.

(X)

PRGlencore

Szóljon hozzá!

Hirdetés