Hirdetés

Hirdetés

Lepukkant raktárt kell saját pénzből felújítani a Tankcsapdának

Cívishír

2019.08.21. 14:24

Lepukkant raktárt kell saját pénzből felújítani a Tankcsapdának
Lukács Lászlóékra komoly felújítás vár… (Fotók: Cívishír)

Reagáltak a kritikára az érintettek.

Hirdetés

Hirdetés

Néhány nappal azután, hogy az augusztus 22-i debreceni közgyűlés előterjesztései elérhetővé váltak az interneten, és sajtóvisszhangot kapott, miszerint a Tankcsapda próbahelyiséget kaphat térítés nélkül az önkormányzattól, sajtótájékoztatót hívott össze a zenekar és a polgármester. 

Miért? 

Mert több cikk és komment feszegette, hogy miért ilyen nagyvonalú a város egy jól menő zenekarral, amelyiknek lenne pénze bérelni is.

– Eredetileg nem gondoltam, hogy sajtótájékoztatót kell tartani a témában, számomra ugyanis természetes volt a város ikonikus zenekarának ilyen típusú támogatása – mondta Papp László, utalva arra, hogy a Tankcsapda debreceni maradt és mindig is hangsúlyozta a lokálpatriotizmusát. Lukács Lászlót tavaly Pro Urbe-díjjal is elismerte a város.

– A fiúk kinőtték a próbatermüket, és mivel kapcsolatban vagyunk, kérdezték, van-e esetleg javaslatunk. Ez a Böszörményi út 2. szám alatti helyiség viszonylag nagy, funkcionálhat próbateremként, a felszerelés raktározására. Viszont rendkívül rossz állapotban van, feltétlen fel kell újítani. Az önkormányzat ebből annyit vállal, hogy a beázások megszüntetésével biztosítjuk az ingatlan használhatóságát, illetve kiürítjük. A további felújítás a Tankcsapda feladata lesz, ezért és az általuk betöltött kulturális misszió elismeréseként kapják meg a termet – hangsúlyozta Papp László.

Az együttes frontembere, Lukács László közölte: legalább tíz éve tervezik egy arra alkalmas helyen zenekari bázis kialakítását, „a szálak pedig most értek össze”. – Mi úgy éljük meg ezt, hogy a város most meghálálja, amit a Tankcsapda tett Debrecenért, azaz vittük a város jó hírét, viseljük Debrecen címerét. Ez a helyiség a jelenlegi formájában nem alkalmas a tervezett funkcióra, ahhoz sok egyéb mellett nyílászárócserék, vizesblokkok kialakítása, a fűtés-hűtés megoldása, hangszigetelés szükséges, amit elvégzünk – mondta.

Sidlovics Gábor és Papp László a raktárban

Sidlovics Gábor 8 éve gitározik a Tankcsapdában. Mint megjegyezte, megszokta a negatív hangokat, most mégis meglepődött. – Külön elszomorított, hogy főként a rock-metal zenével foglalkozó portálok voltak kritikusak, miközben az együttessel kapcsolatos jó híreket nem nagyon közlik. Ha a helyiséget díjmentesen megkapjuk, akkor saját erőnkből felújítjuk, én pedig rossz érzés, magyarázkodás nélkül fogom használni – jelentette ki.

Félreértésre adhatott okot, hogy a Böszörményi úti volt laktanya területén több nagy épület is található. Az utcafronti, felújított és kiadott ingatlanok magánkézben vannak. Az önkornányzat két, beljebb lévő épülettel rendelkezik. Ha a Tankcsapda megkapja a szóban forgó 191 négyzetméteres helyiséget, akkor első ránézésre is súlyos milliókat kell elkölteniük ahhoz, hogy egyáltalán merszük legyen bevinni az értékes hangszereiket.

RaL

Galéria

DebrecenTankcsapdapolgármesterPapp LászlóLukács László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.