Hirdetés

Lepukkant raktárt kell saját pénzből felújítani a Tankcsapdának

Cívishír

2019.08.21. 14:24

Lepukkant raktárt kell saját pénzből felújítani a Tankcsapdának
Lukács Lászlóékra komoly felújítás vár… (Fotók: Cívishír)

Reagáltak a kritikára az érintettek.

Hirdetés

Hirdetés

Néhány nappal azután, hogy az augusztus 22-i debreceni közgyűlés előterjesztései elérhetővé váltak az interneten, és sajtóvisszhangot kapott, miszerint a Tankcsapda próbahelyiséget kaphat térítés nélkül az önkormányzattól, sajtótájékoztatót hívott össze a zenekar és a polgármester. 

Miért? 

Mert több cikk és komment feszegette, hogy miért ilyen nagyvonalú a város egy jól menő zenekarral, amelyiknek lenne pénze bérelni is.

– Eredetileg nem gondoltam, hogy sajtótájékoztatót kell tartani a témában, számomra ugyanis természetes volt a város ikonikus zenekarának ilyen típusú támogatása – mondta Papp László, utalva arra, hogy a Tankcsapda debreceni maradt és mindig is hangsúlyozta a lokálpatriotizmusát. Lukács Lászlót tavaly Pro Urbe-díjjal is elismerte a város.

– A fiúk kinőtték a próbatermüket, és mivel kapcsolatban vagyunk, kérdezték, van-e esetleg javaslatunk. Ez a Böszörményi út 2. szám alatti helyiség viszonylag nagy, funkcionálhat próbateremként, a felszerelés raktározására. Viszont rendkívül rossz állapotban van, feltétlen fel kell újítani. Az önkormányzat ebből annyit vállal, hogy a beázások megszüntetésével biztosítjuk az ingatlan használhatóságát, illetve kiürítjük. A további felújítás a Tankcsapda feladata lesz, ezért és az általuk betöltött kulturális misszió elismeréseként kapják meg a termet – hangsúlyozta Papp László.

Az együttes frontembere, Lukács László közölte: legalább tíz éve tervezik egy arra alkalmas helyen zenekari bázis kialakítását, „a szálak pedig most értek össze”. – Mi úgy éljük meg ezt, hogy a város most meghálálja, amit a Tankcsapda tett Debrecenért, azaz vittük a város jó hírét, viseljük Debrecen címerét. Ez a helyiség a jelenlegi formájában nem alkalmas a tervezett funkcióra, ahhoz sok egyéb mellett nyílászárócserék, vizesblokkok kialakítása, a fűtés-hűtés megoldása, hangszigetelés szükséges, amit elvégzünk – mondta.

Sidlovics Gábor és Papp László a raktárban

Sidlovics Gábor 8 éve gitározik a Tankcsapdában. Mint megjegyezte, megszokta a negatív hangokat, most mégis meglepődött. – Külön elszomorított, hogy főként a rock-metal zenével foglalkozó portálok voltak kritikusak, miközben az együttessel kapcsolatos jó híreket nem nagyon közlik. Ha a helyiséget díjmentesen megkapjuk, akkor saját erőnkből felújítjuk, én pedig rossz érzés, magyarázkodás nélkül fogom használni – jelentette ki.

Félreértésre adhatott okot, hogy a Böszörményi úti volt laktanya területén több nagy épület is található. Az utcafronti, felújított és kiadott ingatlanok magánkézben vannak. Az önkornányzat két, beljebb lévő épülettel rendelkezik. Ha a Tankcsapda megkapja a szóban forgó 191 négyzetméteres helyiséget, akkor első ránézésre is súlyos milliókat kell elkölteniük ahhoz, hogy egyáltalán merszük legyen bevinni az értékes hangszereiket.

RaL

Galéria

DebrecenTankcsapdapolgármesterPapp LászlóLukács László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.