Hirdetés

Egyelőre se kínai, se debreceni. A Megye III. felé zuhan a Balmazújváros?

2019.07.12. 12:54

Egyelőre se kínai, se debreceni. A Megye III. felé zuhan a Balmazújváros?
A legrosszabbul az újvárosi közönség jár... (Fotó: Cívishír)

A debreceni „befektetők” nem utalták a pénzt. Már csak a csoda segíthet.

Hirdetés

Amint arról a Cívishír beszámolt, sokan azt hitték Balmazújvárosban, hogy: megérkezett a Messiás, aki megmenteni a súlyos anyagi gondokkal küzdő NB II-es labdarúgócsapatot. Hát nem…

Többkörös, a nyilvánosságot kizáró testületi üléseket követően a városatyák a július 9-i zárt ülésén felmentették tisztségéből az önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. ügyvezetőjét, Lajos Ferencet és július 10-i hatállyal 5 évre kinevezték Borsy Lászlót. 

Borsy az egyik befektetőjelölt a Real Team-kupa főszervezője, Debreceni Péter mellett. Együtt képviselik a DMCT (Digital Media Central Technologies) nevű befektetői társaságot, amely ajánlatott tett a bajban lévő Balmazújváros Sport Kft. százszázalékos tulajdonosának, az önkormányzatnak.

A közgyűlés azzal a feltétellel bólintott rá az ajánlatra, hogy a DMCT kötelezettséget vállal a mintegy 200 millió forintos tőkehiánnyal küzdő kft. „megmentésére”, vagyis a teljes tőkepótlásra. Ez volt a további tárgyalások feltétele is.

A pénz átutalásához 48 órás határidőt szabtak a felek, ez pénteken lejárt. Azt beszélik a városban, hogy pénz nem érkezett meg, így az üzletnek vége. Balmazújvároson és azon túl is talány, hogy a befektetőjelölteknek mi lehetett a konkrét céljuk. Mi benne a trükk? Vagy csak egyszerű szélhámosság áldozatává váltak az újvárosiak? A július 10-i hatállyal kinevezett Borsy László megbízatása mindenesetre július 12-én lejárt. Úgy tűnik, öt év helyett két napig volt futballfőnök.

Információnk szerint Jeremiás Gergő edző pénteken már közölte is a játékosokkal a rossz hírt, nagy kérdés, ki megy, ki marad, és vajon mi lesz a balmazújvárosi labdarúgással? Amennyiben az NB II-es csapatot versenyeztető Balmazújváros Sport Kft. július 26-án nem mutatja fel a 196 millió forintos tőkehiány pótlását az MLSZ-nek, úgy elveszti az NB II-es licencét, de a szövetség még hátra is sorolja, így a jelenlegi helyzetben azzal is számolni kell, hogy a tavaly még az élvonalban szereplő gárda a Megye III-ban találja magát, és kezdődhet minden elölről, az alapoktól.

A Cívishír a témában többször próbálta elérni Hegedűs Péter polgármestert, egyelőre sikertelenül. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés