Debreceni politikus nélkül nincs Tusványos

2019.07.24. 13:16

Debreceni politikus nélkül nincs Tusványos
Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b) és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke beszélget a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megnyitója előtt (Fotó: mti)

Orbán Viktor is elmegy.

Hirdetés

Megkezdődött kedden este a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyhetes programsorozata a székelyföldi Tusnádfürdőn. A Tusványosként emlegetett szabadegyetem közéleti programja valójában szerdán veszi kezdetét, de a hagyományoknak megfelelően már a hivatalos megnyitó előestéjén több száz résztvevő érkezett az esőáztatta tusnádfürdői kempingbe a "nulladik napi" koncertre.

A nyári fesztiválok szórakozási lehetőségeit komoly közéleti vitákkal ötvöző, a magyar nemzetpolitika meghatározó műhelyének számító, rangos előadókat felvonultató Tusványosra kedden már kora délutántól kezdődően folyamatosan érkeztek a résztvevők, elsősorban azok a fiatalok, akik - a kiadós zivatar okozta akadályokkal dacolva - a tusnádfürdői kempingben vertek sátrat.

Tusványos közéleti programja szerda délelőtt kezdődik, az európai parlamenti választások kiértékelésével, csütörtökön gazdasági témákról, versenyképességről és energiabiztonságról rendeznek pódiumbeszélgetéseket. Pénteken az elmaradhatatlan nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésen számolnak be közösségük helyzetéről a határon túli magyar politikai vezetők, szombaton pedig Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást a Tusványos színpadán.

Kósa LajosTusványos

Szóljon hozzá!

Hirdetés