Hirdetés

Hirdetés

A világ legrosszabb opera-énekesnője jön Debrecenbe

civishir.hu

2019.07.08. 11:29

 A világ legrosszabb opera-énekesnője jön Debrecenbe

Mégis a legboldogabb.

Hirdetés

Hirdetés

Egy igaz történet és egy mámoros színházi est Florence Foster Jenkins-ről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével!

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb opera-énekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában. 1912-től hangversenyezett – hangos sikerrel – lemezt készített, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét élte.

Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztotta el, a hanggal baj volt: se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarta népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit áradt, hogy azok ellensúlyozták fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, a Ritz-Carlton báltermében adta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádták Jenkinst.

Peter Quilter darabját húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. A Játékszín előadásában Bánsági Ildikó játssza az elragadó énekesnő szerepét.

Peter Quilter: Mennyei hang!
Vígjáték két részben
A Játékszín előadása
Július 8., 20.30
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Szereplők: 
Florence Foster Jenkins: Bánsági Ildikó
St. Clair: Gálvölgyi János
Cosme McMoon: Szemenyei János
Dorothy: Lévay Viktória
Maria: Murányi Tünde
Mrs. Verrinder-Gedge: Bacsa Ildikó
Rendező: Bagó Bertalan

Nagyerdei Szabadtéri SzínpadGálvölgyi JánosMennyei hangBánsági Ildikó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.