Hirdetés

Hirdetés

Egyetemre megy a debreceni musicalszínház

civishir.hu

2019.05.10. 22:57

Egyetemre megy a debreceni musicalszínház
A ZeneTheátrum show-ja az elmúlt időszak legnépszerűbb előadásaiból a Lovardában(Fotó: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Legsikeresebb előadásaiból csinált show-t a ZeneTheátrum, bejelentve egy rendhagyó társulást.

Hirdetés

Hirdetés

A zenés nagyszínpadi produkcióiról ismert, 2000-ben alakult debreceni ZeneTheátrum adott showműsort május 9-én a Lovardában. Az este folyamán a fiatalok ének, tánc és színészeti képzésével is foglalkozó ZeneTheátrum olyan sikeres előadásaiból elevenedtek meg részletek, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, a Dzsungel könyve, a Hair, vagy a Grease. A közönség a két vezető, Végh Veronika és Csáki Szabolcs mellett találkozhatott a musicalekre építő színházi műhely életének olyan fontos alakjaival is, mint Sári Évi, Koroknai Árpi, Mező Kriszta, Kerékgyártó Csaba, vagy Bánhidi Krisztián.

Ennél is fontosabb, hogy Végh Veronikáék a jövőben a Debreceni Egyetemmel együttműködésben oDEon-ZeneTheatrum néven folytatják. A felsőoktatási intézmény részéről – mondta  a Cívishírnek Bács Zoltán kancellár – szeretnének jobb lehetőséget biztosítani a hallgatóiknak a színházi világ megismerésére, kipróbálására. Márpedig a ZeneTheátrum az elmúlt évek alatt fiatalok sokaságának nyújtott módot a tanulásra és jelentett meghatározó élményt az előadások révén.  

– A Lovarda és a ZeneTheátrum együttműködése sikeres volt, pedig mindkettő az útja legelején járt 19-20 évvel ezelőtt. De bebizonyosodott, hogy milyen komoly igény van erre a típusú színjátszásra, s közben a ZeneTheátrum általános iskolásaiból egyetemisták lettek. A Debreceni Egyetemen az oktatói, a kutatói, a gazdaságfejlesztői és a sportszervezői tevékenység mellett szükséges a kultúrához való hozzáférés megteremtése is, ez indokolja, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat – mondta. 

Számukra előrelépés, hogy a hazai és a külföldi hallgatók, érdeklődjenek akár a színjátszás akár a könnyűzene iránt, a jövőben – a ZeneTheátrum által – más szinten is megmérhetik, fejleszthetik a tehetségüket, amennyiben van erre szándékuk. A tanintézmény az együttműködés keretében a Lovarda mellett a Böszörményi úti campuson található színháztermével új próba- és játszóhelyet biztosít, illetve pénzügyileg is hozzájárul az oDEon-ZeneTheatrum működtetéséhez. Bács Zoltán abban is reménykedik, hogy a színház, a zene jó nyelv lehet a magyar és a külföldi diákok közelebb kerüléséhez.

RaL

Galéria

DebrecenszínházBács Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.