Hirdetés

Hirdetés

Az életéért harcol egy 21 éves nyírmihálydi lány

Szabolcsihír

2019.05.25. 09:05

Az életéért harcol egy 21 éves nyírmihálydi lány
Dominga májátültetésre vár (Fotó: Facebook)

Domingát Debrecenben műtötték, Nyíregyházán kezelik.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy Aranka Dominga térdműtéten esett át május 15-én Debrecenben, ami után rosszul lett, jelenleg kómában van, májdonorra vár.

Édesanyja, Nagy Józsefné a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta: habár a műtét tovább tartott a vártnál, az operáció után úgy tűnt, jobban van a lánya. Mikor a műtőből kitolták, már ébren volt, azt mondta, jobban érzi magát. (Egyébként a térdkopása miatt operálták, a sípcsontjába egy 7 centiméteres platinát építettek, ezután jöttek a komplikációk).

Az édesanya szerint az altatásnál lehettek problémák.

A kislány már a műtét napjának estéjén hányt, akkor ő azt javasolta neki telefonon, kérjen a nővértől gyógyszert, ami csillapítja a hányását. A helyzet azonban másnapra sem javult, a kórházban azt mondták, ez az altatás miatt lehet. Május 17-én hazaadták a kórházból. Állapota azonban otthon sem javult, folyamatosan hányt.

Május 18-án már annyira rosszul volt, hogy szülei mentőt hívtak a lányhoz. Sokat vártak rá, Nyíregyházára szállították. A hasi ultrahang kimutatta: leállt a mája, a veséje. A kórházban Dominga az intenzív osztályra került, majd május 20-án kómába esett. A veséje utóbb működni kezdett, de életét csak májátültetés mentheti meg.

Nagy Józsefné elmondta: hét gyermeke közül Dominga a középső. Hozzátette: érettségizett, okos, értelmes lány, a pedagógiai asszisztensi vizsgájára készül.

A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint a nyírmihálydi család nehéz körülmények között él. Az édesanya közölte, férje a Gúthi erdőben dolgozik, közmunkásként. A nagyobb gyerekek ugyan már kirepültek a fészekből, de a család a mindennapokat együtt tölti. A kérdésre, miben tudnak segíteni az olvasók, azt felelte: „elsősorban abban, hogy imádkozzunk a gyerek életének a megmentéséért”, majd hozzátette: „szegény család vagyunk, minden segítséget elfogadunk.”

Ha a műtét sikerül, Domingának szüksége lesz egy steril szobára. Ezt a család segítség nélkül nem tudja megoldani, hiszen már arra is alig van pénzük, hogy Domingát látogassák a kórházban.

Nagy Józsefné, az édesanya számlaszáma: 18203686-01685150-10010017
DebrecenműtétNyírmihálydi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.