Hirdetés

Hirdetés

Elő a fénykardokkal! Húszévesek a galaxis legjobb figurái

Szabolcsihír

2019.04.18. 16:51

Elő a fénykardokkal! Húszévesek a galaxis legjobb figurái
LEGO

Szülinapot ünnepel LEGO® Star Wars.

Hirdetés

Hirdetés

A LEGO Csoport a fénykardjait magasba emelve tiszteleg a rajongók előtt, akik nélkül nem jöhetett volna létre a LEGO® Star Wars™ 20 éves öröksége. Az évforduló alkalmából 5 új, különleges kiadású szettet mutatnak be.

20 évvel ezelőtt egy messzi-messzi galaxisban, a LEGO® Star Wars™ univerzum gyerekek és rajongók millióinak vált élete részévé világszerte. A LEGO Csoport áprilisban ünnepli a népszerű kollekció 20. évfordulóját, amely továbbra is megszólítja a rajongók minden korosztályát, és inspirációként szolgált a valaha megépített legnagyobb csaták közül jó párhoz.

A LEGO Star Wars volt a LEGO Csoport első licensz terméke, és azóta is a legnépszerűbb játékok egyike, amely kortól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül összehozza a rajongókat, akik osztozni szeretnének az izgalmas építési élményében. Mintegy 700 különböző készlet (beleértve 1000 minifigurát), öt videójáték, több televíziós és websorozat, valamint számos egyéb szórakoztató termék jelent már meg a kezdeti bevezetés óta.

„A LEGO játék és a Star Wars egy álom-együttműködés számunkra, és kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy az egyik legerősebb rajongói közösség inspirál, illetve ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan feszegessük a határokat. Ez a 20 éves mérföldkő elsősorban hűséges rajongóink érdeme, akik az elmúlt két évtizedben számos LEGO Star Wars kalandot építettek meg, éltek át és osztottak meg velünk. Húsz év elteltével az Erő még mindig velünk van, és még rengeteg minden vár ránk”

mondta Jens Kronvodl Frederiksen, a LEGO Star Wars kreatív igazgatója.

A LEGO Star Wars-t 1999 novemberében mutatták be először a New York-i Nemzetközi Játékkiállításon, és azóta is folyamatosan lenyűgözi a rajongókat.

A 20. évforduló alkalmából a LEGO Csoport öt különleges szettet mutat be, amelyek ikonikus hajókkal és exkluzív nosztalgia minifigurákkal tisztelegnek a LEGO Star Wars története előtt. Az új készletek, amelyek április 1-jén debütáltak, az elmúlt húsz év ikonikus és legnépszerűbb szettjeinek újraalkotásai, valamint egy új altéma, az Action Battle is megjelent. A LEGO játékrendszer segítségével a Star Wars hívőknek még több intergalaktikus kalandban lehet részük azáltal, hogy megépíthetik és életre kelhetik a legkedveltebb témáikat és karaktereiket – a Vukiktól kezdve az Evokokon és Leia hercegnőn át egészen Han Solo-ig.

 

Szórakoztató tények, amelyeket csak a legelhívatottabb LEGO® Star Wars™ rajongók tudhatnak:

 

  • Az 1999-es Jar Jar Binks volt a legelső minifigura, amelynek különleges kialakítású LEGO® feje volt
  • 2002-ben Yoda és az Evokok voltak az első minifigurák, amelyek rövid lábat kaptak
  • Luke Skywalkeren, Han Solo-n, a harci droidokon és a klónkatonákon kívül R2-D2 a LEGO Star Wars szettekben leggyakrabban feltűnő karakter
  • A Bob Jedi minifigura csak egy LEGO® készletben, a 2002-es 7163 Republic Gunshipben található meg
  • A Darth Vader minifigura az évek során sokszor változott, a sisakja azonban változatlan maradt 2002-től 2015-ig
  • A 10177 UCS Millenium Falcon egy napot szaunában töltött, hiszen nem fért volna be a minőségellenőrző sütőkbe, ahol a termék napfénnyel szembeni ellenállását vizsgálják
  • A 7191 X-Wing Fighter™ pilótafülke szélvédő eleme egy LEGO vonatkészletből származó, 4,5 voltos akkumulátor doboz alapján készült
  • Az 10188-as szettben található 24 minifigura és droid lehetővé teszi a rajongók számára, hogy szinte minden egyes jelenetet rekonstruálhassanak, ami valaha a Halálcsillagon történt
  • A 7133 Bounty Hunter Pursuit készletben található Zam Wesell minifigura volt az egyik első minifigura, amelynek kétoldalas arcfestése volt.

 

 

LegoStar Wars

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.