Hirdetés

Hirdetés

Battai Sugár minden idők legjobb debreceni junior vívója

civishir.hu

2019.04.07. 14:30

Battai Sugár minden idők legjobb debreceni junior vívója

Remek helyezést ért el a világbajnokságon.

Hirdetés

Jól kezdte a szereplését a toruni kadet- és junior világbajnokságon az Interfencing DSC vívónője, Battai Sugár Katinka. A junior (U20) mezőnyben főtáblára jutott és a legjobb 32 közé került a cívisvárosi vívónő.

A magabiztos csoportkört követően előbb a 128-as táblán verte horvát ellenfelét Battai, majd a legjobb 64-ben a spanyol Ventura következett. A 15-12-es győzelmét követően ezúttal nem bírt a sokkal tapasztaltabb amerikai Johnsonnal.

A világbajnokság 28. helyével minden idők legjobb debreceni junior szereplését tudhatja magáénak a 15 éves reménység.   

– Jól ment a vívás a szombati napon. Örülök, hogy a legjobb 32 versenyző közé kerültem, de van egy kis hiányérzetem, mert amerikai ellenfelemmel korábban vívtam már szorosabb asszót. Úgy érzem, hogy nagyon értékes tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Kíváncsian várom a holnapi napot – értékelte teljesítményét a debreceni „kardtündér”.

Dávid László, a sportoló edzője is elégedett tanítványa teljesítményével. –Az új lebonyolításnak köszönhetően a kiemelkedő kadeteknek három napig folyamatosan kell vívniuk. Sugi az első napot jó teljesítménnyel abszolválta. Megfelelő volt az előkészítéseinek a sebessége, ami bizakodásra ad okot a kadet egyéni és a junior csapatverseny előtt.  A vb-n elért 28. helyével az idei évet a legjobb 50 között zárja a junior világranglistán. Mondanom sem kell, hogy debreceni vívó még soha nem volt ilyen előkelő helyen a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) hivatalos ranglistáján – zárta szavait.

vívásBattai Sugár Katinka

Szóljon hozzá!

.