Hirdetés

Kompromisszum: megszavazták Balmazújváros költségvetését

civishir.hu

2019.03.07. 10:48

Kompromisszum: megszavazták Balmazújváros költségvetését
Megszavazták a fürdő további támogatását (Fotó: Cívishír)

Alig negyedóra alatt lezajlott az erről döntő testületi ülés.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Balmazújváros 2019-es költségvetési rendelete okán kétszer is keményen egymásnak feszült a város független polgármestere, Hegedűs Péter és a testület fideszes többsége.

A héten közös munkaértekezleten tárgyalták a felek a legutóbbi testületi ülésen Koroknai Imre alpolgármester (Fidesz-KDNP) által felvetett komprmisszumos javaslatokat. Az újvárosiak örömére győzött a józan ész, egyezségre jutottak és pénteken néhány perces ülésen egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület a költségvetést.

A korábban előterjesztett költségvetés-tervezethez képest 50 millió forint plusztámogatást kap a Balmaz Kamilla Kft., ezt 6 havi egyenlő részletben kapja meg a társaság. Közel 30 millió forintot kap a Balmazújváros Sport Kft. – kifejezetten a sportlétesítmények fenntartásával kapcsolatos költségekre. Az önkormányzati tűzoltóság fél évre meghatározott finanszírozásán nem változtattak, azzal, hogy ezt követően a képviselő-testület megvizsgálja a tűzoltóság bevételeit,  anyagi helyzetét és biztosítja a zavartalan működést. A felújítási és beruházási források csökkenése terhére 32 millió forintot helyeznek a tartalékalapba, amiről később szabadon dönthet a testület.

A költségvetés kiadási főősszege 5 milliárd 124 millió 941 ezer forint, az önkormányzat finanszírozási kiadása 1 milliárd 47 millió 927 ezer forint. A bevételi főősszeget 6 milliárd 198 millió 868 ezer forintban határozták meg.

BalmazújvárosköltségvetésHegedűs Péter

Szóljon hozzá!

Hirdetés