Hirdetés

Hirdetés

A debreceni ultrák a tényekre hivatkoznak

civishir.hu

2019.03.11. 14:30

A debreceni ultrák a tényekre hivatkoznak

Mint írják, nem volt verekedés, a rendőrség pedig végignézte, hogy lefújják őket gázzal.

Hirdetés

Hirdetés

Nem volt szurkolói verekedés, a debreceni ultrák egyik tagja sem tett feljelentést, továbbá nem kívánnak nyilatkozni a médiának: egyebek mellett erről tett bejegyzést a Facebook-oldalán az Ultras Debrecen 1994 a kisvárdai női bajnoki kézilabda mérkőzés utáni incidenssel összefüggésben.

– Mivel sok szennymédia, internetes portál lehozta a kisvárdai eseményeket, amelyekhez rengeteg „szakértő” is kommentelt, fontosnak tartjuk leírni a tényeket. Tudjuk jól, milyen biztonsági cégről beszélünk. És azt is, hogy nincs közük semmilyen szurkolói csoporthoz. Sőt, azzal is tisztában vagyunk, hogy korábban harcban álltak a nyíregyházi csoportokkal, kötekedtek az RBD-vel (egy székesfehérvári ultracsoport) és talán a diósgyőriekkel is volt afférjuk – hangsúlyozzák március 11-i közlésükben.

Ezzel arra utalnak, amiről a kisvárdai kézilabda klub már március 9-én beszámolt, nevezetesen, hogy a DVSC szurkolói egy, a meccs biztosításáért felelős cég alkalmazottaival kerültek összetűzésbe. A szabolcsi egyesület a mérkőzést követően sajnálatát fejezte ki a történtek miatt és elhatárolódott az eseményektől, mondván, a biztosítási és rendvédelmi feladatokban az általuk megbízott külsős biztonsági szolgálat illetékes.

Az Ultras Debrecen 1994 szerint az ominózus rendvédelmi cég képviselői „folyamatosan kötekedtek, Komcsi emlékét gyalázták olyan szavakkal, amiket még leírni sem vagyunk hajlandóak” (Komáromi Gábor vezérszurkoló 2015-ben hunyt el közlekedési balesetben) – írták a cívisvárosiak.

Beszámolójuk alapján a biztonságiak kötekedtek velük és a vezetőjük egy ultrát megütött. Amikor a csarnokon kívül, az utcán a debreceniek számonkérték őket, „valami szar import gázt” kaptak az arcukba, ami „okozott némi sérülést is”. 

– A rendőrség ezt közelről nézte végig, ütésváltás nem volt. A gázfújás után a biztonágiak azonnal bemenekültek a csarnokba. Öt emberünket a kisvárdai rendőrség még a meccs napján kihallgatott – zárták.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.