Hirdetés

Hirdetés

Már érezni a vérszagot a Nagyerdőn. Kezdődik a Bocskai!

2019.02.06. 10:50

Már érezni a vérszagot a Nagyerdőn. Kezdődik a Bocskai!
Egy fotó a tavalyi Bocskairól: ettől még a hölgyek is tűzbe jönnek! (Fotó: Cívishír)

Összejött a fél világ Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Ütős legények szállták meg az Oláh Gábor utcai sportcsarnokot, és szombaton estig nem is mozdulnak onnan. Szerdán délelőtt az orvosi szoba előtt gyülekeztek harminc nemzet kiválóságai, hogy aztán a délután kettőkor rajtoló viadalon levezessenek minden feszültséget, ami a fogyasztással felgyülemlett bennük. A boksz ilyen kegyetlen sportág, a bunyósnak sokszor a testsúlya a legnagyobb ellenfele.

A szerdától szombatig tartó 63. Bocskai István-emlékversenyre előzetesen 144 férfi és 41 női öklöző nevezett, és a hírek szerint mindenki meg is érkezett, azaz összejött a fél világ Debrecenben. A férfiak kilenc, a nők öt súlycsoportban mérhetik össze tudásukat.

A Bocskai-emlékverseny programja (helyszín: Oláh Gábor utcai sportcsarnok)
Február 6., szerda, 14 óra: selejtezők
Február 7., csütörtök, 14 óra: selejtezők
Február 8., péntek, 14 óra: elődöntők
Február 9., szombat, 15 óra: döntők

Ez Magyarország legnagyobb, Európa egyik legnagyobb ökölvívóversenye, amely az olimpiát megelőző esztendőben kiemelt fontossággal bír minden bokszoló számára. A magyar válogatott minden tagja elindul a brutálisan erős mezőnyben, és mindenki számára jó vizsga lesz a debreceni teljesítmény. Kiderül, mit ér a magyarok tudása a világelitben!

Természetesen a debreceni, illetve a hajdúsági kiválóságainkért is szoríthatunk. Bokor Zoltán edző a DVSC hadházi kiválóságát, Bernáth Lászlót veti be 52 kg-ban, míg Salánki László tanítványai közül a hölgyek között Nagy Tímea (75 kg) kétszeres világbajnoki bronzérmes győzelemre tört, a tavalyi ifjúsági Európa-bajnok, Bernáth Attila (52 kg) első komoly megmérettetése előtt áll a felnőtt mezőnyben. A 81 kg-os Tóth Ádám a magyar bajnoki ezüst után a Bocskain is éremben reménykedik, míg a nehézsúlyban Nagy Bence őrizni szeretné a hagyományt, hogy dobogón végez a kőkemény nemzetközi mezőnyben, amelynek három aktuális világbajnok is tagja! 

BeA

 

ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

.