Hirdetés

Csalódott a debreceni Jobbik a főpályaudvar miatt

civishir.hu

2019.01.23. 11:35

Csalódott a debreceni Jobbik a főpályaudvar miatt
Kőszeghy Ábel a január 23- sajtótájékoztatón (Fotó: Cívishír)

Kőszeghy Ábel az értelmetlenül elköltött milliárdokat is felemlegette.

Hirdetés

A Jobbik hiába mondta kezdettől fogva, hogy a debreceni főpályaudvar tervei elhibázottak, hiába figyelmeztettünk arra, hogy a 4-es főút és a buszpályaudvar felszín alá süllyesztése mintegy 10 milliárd forinttal növeli a költségeket – jelentette ki január 23-i sajtótájékoztatóján Kőszeghy Ábel, aki „sajnálja a szakmai aggályok beigazolódását” és „a Papp László polgármester által a legnagyobb debreceni beruházásként emlegetett projekt csődjét”. 

A debreceni közgyűlés jobbikos frakcióvezetője szerint az intermodális központ a legnagyobb fiaskóvá vált, s arra emlékeztetett, hogy a beruházásról már 2014-ben megmondta, az bőven 30 millárdba kerül majd az akkor emlegetett 21 milliárd forinttal ellentétben.

– Ha akkor ezt komolyan veszik, lett volna idő újragondolni a főpályaudvar terveit. Így a debreceniek még évekig, de lehet, évtizedekig nézhetik a vállalhatatlan Külsővásártéri buszpályaudvart – jelentette ki. Ő nem tartja reálisnak azt az önkormányzati közlést, mely szerint a 2020-ban induló újabb európai uniós ciklus elején, más formában, megvalósítják a projektet. 

Kőszeghy Ábel biztos abban, „mert Magyarországon vagyunk”, hogy nem lesz felelőse a tervekre, megvalósíthatósági tanulmányokra, felülvizsgálatokra elköltött milliárdoknak, de reméli: az őszi önkormányzati választások alkalmával a választók erről a kudarcról is véleményt mondanak.

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés