Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számot vetett a Debreceni Egyetem Sajtóirodája

| 2018. 12. 21. | 11:47:00
Viszlát, 2018! Helló, 2019!
Számot vetett a Debreceni Egyetem Sajtóirodája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem Sajtóirodája több ezer hírt és interjút gondozott, az intézményi sajtómegjelenések száma pedig rekordot döntött ebben az évben. Az egyetemről az országos és helyi sajtóban mintegy 14 ezer beszámoló jelent meg idén.

A város és a régió jövőjét meghatározó együttműködéseket, ipartörténeti bejelentéseket, új egyetemi képzéseket, tudományos felfedezéseket, orvosi bravúrt, a sportban egyéni és csapatsikereket, új DEAC szakosztályokat, valamint megszámlálhatatlanul sok apró eredményt hozott a 2018-as év.

A Debreceni Egyetem az ország legrégebbi, folyamatosan működő, legtöbb tudományterületet egyesítő felsőoktatási intézménye.

Az intézményi Sajtóiroda 2018-ban több ezer - az intézmény oktatási, tudományos tevékenységéről szóló, betegellátással, sporttal és közösségi programokkal kapcsolatos - interjú elkészítésében szervezésében segítette az újságírókat, emellett ezer hírt és közleményt, valamint fotógalériát publikált az intézmény híroldalán, a hirek.unideb.hu felületen, az intézmény dolgozói számára pedig eljuttatta a heti hírlevelet.

A sajtóiroda 820 hírt és 976 fotógalériát publikált az év folyamán - több mint kétszáz alkalommal egyetemi tudományos eredményről és új képzésekről számoltunk be. A hirek.unideb.hu oldalmegtekintéseinek a száma december 19-én átlépte a 471 ezret. Az intézményi sajtófigyelés év végi összesítése szerint eddig az időpontig mintegy 14 ezer regisztrált sajtómegjelenése volt az egyetemnek. Ebből

több mint 400 alkalommal tudósított a Debreceni Egyetemről a közmédia, vagy valamelyik országos televíziócsatorna. 

A szerkesztőségek 230 sajtónyilvános eseményre kaptak meghívót és 848 alkalommal tettek fel kérdéseket az egyetemi sajtóirodán keresztül.

A legnépszerűbb témák

A beiskolázási és külkapcsolati témák mellett januárban a Klinikai Központ lombikprogramjához kapcsolódó fejlesztés és Glant Tibor Szent Korona tanulmánya, februárban a hematológiai osztály átadása, márciusban az állami kitüntetésben részesülő egyetemi dolgozók és Roberto Baggio Futballegyetemi előadása, áprilisban az Európai Egyetemi Játékokban való egyetemi részvétel híre, májusban a Klebelsberg szobor avatása, júniusban a QS-rangsorban való eredményes szereplés híre és a DEAC jégkorongszakosztály bejelentése, júliusban a Campus Fesztiválon az Egyetem tér programjai, augusztusban az egyetemi virágkocsi karneváli szereplése és a gépészmérnöki képzés, szeptemberben a tanévnyitó mellett a 150 éves agrárjubileum és a yoUDay, októberben a FintelligenceLab-átadó és a teniszközpont alapkőletétel, novemberben Székely Tamás kutatócsoportjának a Science-ben publikált cikke, a DEENK Minősített Könyvtári címe, december elején pedig az agráron kitenyésztett csodaponty és a nemzeti oltóanyaggyárral kapcsolatos egyetemi szerepvállalás volt a legnépszerűbb téma a sajtómegjelenéseket összegző statisztikai elemzés szerint.

Hisszük, hogy a Debreceni Egyetem 21. századi arculatának kialakításához nagyban hozzájárulnak azok az intézményi nyilatkozók: oktatók, kutatók és más munkatársak, akik szakértelmükkel és tudásukkal segítik a tájékoztatási munkát. Közreműködésüket idén is köszönjük, és bízunk benne, hogy az új évben is számíthatunk rájuk, mint ahogy a helyi és országos szerkesztőségekben dolgozó újságírók érdeklődő kérdéseire és tudósításaira is.

Békés, boldog ünnepet, egészségben és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

A DE Sajtóiroda munkatársai:
Béres Zsuzsa sajtóreferens
Bódi Sándor fotós
Czellár Anikó sajtóreferens (KEK)
Lipcsei Ildikó irodavezető
Magyarosi Marianna sajtóreferens
Pénzes-Kemecsei Zsuzsa (DEAC)
Terhes Brigitta sajtóreferens
Tóth Henriett sajtóreferens
Takács Péter Levente tartalommenedzser
M. Tóth Ildikó sajtófőnök

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!