Hirdetés

Kicsi, de dühös tömeg a Debrecen Televíziónál és a Fidesz-irodánál – FOTÓK, VIDEÓ

Cívishír

2018.12.19. 19:28

Kicsi, de dühös tömeg a Debrecen Televíziónál és a Fidesz-irodánál – FOTÓK, VIDEÓ
Szabad médiát követelő transzparens a városi televíziónál (Fotók: Ratalics László, Cívishír))k

Szabad közmédiát, független bíróságokat, Európai Ügyészséget követelnek.

Hirdetés

Körülbelül százan követeltek „szabad médiát” a Debrecen Televízió Petőfi téri épülete előtt december 19-én délután. A transzparensekkel felszerelkezett tiltakozók között számos ellenzéki arcot lehetett látni, beszélt Szabados István (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Pallás György (MSZP) és Rutz Tamás (egy helyi Facebook-csoport, a Mi vagyunk Debrecen szervezője) is. Mindhárman indultak már országgyűlési választáson, kevés sikerrel. Vasárnap a megyei napilap, a Hajdú-bihari Napló székházánál volt hasonló megmozdulás. 

– A tüntetőket erőszakkal vádolják, de nincs igazuk. A füstgránátok csak azért kellettek, hogy jobban lássuk az Elios-lámpák fényét – ironizált Szabados István. Pallás György a városi televíziót is működtető debreceni médiacentrumot kritizálta,  amiért nem számoltak be a kormány elleni tiltakozó akciókról. A Bethlen gimnázium volt igazgatója – akit évtizedes vezetői tevékenységéért a mai napig sokan tisztelnek – a jelenleginél erőszakosabb megmozdulásokat vizionált arra az esetre, amennyiben a hatalom nem keresi  a megegyezés lehetőségeit.

A rend kedvéért jegyezzük meg, az önkormányzati média megírta, hogy tüntetés zajlott a Naplónál, igaz csak másnap délelőtt.

A „rabszolgatörvény” és általában a Fidesz–KDNP, illetve Orbán Viktor politikája ellen demonstrálók a tévétől a debreceni Fidesz-irodához mentek, ahol az LMP és a Momentum részéről is elhangzott egy-egy rövidebb felszólalás. A szervezők azt ígérik, január elején Debrecenben is folytatják a tüntetést.

Debrecen mellett más megyeszékhelyeken, sőt Bécsben is zajlottak kormányellenes megmozdulások.

Baloldali bajkeverőkről írt a Fidesz

A szintén a médiacentrum gondozásában megjelenő Dehir.hu a tüntetés kapcsán azt írja, 2018-ban Varga Zoltán (DK) 13, Madarasi István (MSZP) 8, Murguly Mátyás (LMP) 5, Görög Jenő (LMP) 3 alkalommal szerepelt a cikkeikben, tudósításaikban.
A Fidesz debreceni szervezetének esti közleménye szerint „A mai napon az derült ki, hogy a baloldali bajkeverők keze elér Debrecenig, az otthonunkig is. Az LMP, a DK és a szocialisták helyi politikusainak megnyilvánulásai nyomán fel kell tennünk a kérdést: lehet, hogy számukra a köznyugalom megzavarása, az erőszakoskodás, a feszültségkeltés fontosabb, mint Debrecen fejlődése?”

RaL

Galéria

FideszDebrecentüntetésmédia

Szóljon hozzá!

Hirdetés