Hirdetés

Kósa Lajos járt a legrosszabbul

2018.10.05. 14:55

Kósa Lajos járt a legrosszabbul
Kósa Lajos nem sokáig volt miniszter (Fotó: mti)

A törvény értelmében nem jár lelépti pénz a debreceni politikusnak.

Hirdetés

Hirdetés

6.611.400 forintot vehetett fel megbízása május közepi megszűnésekor az előző Orbán-kormány három távozó minisztere – derült ki a kormany.hu-ra frissen felkerült kimutatásokból, írja a hvg.hu.

Az összesítések szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János, a volt emberi erőforrás-miniszter, Balog Zoltán és Simicskó István ex-honvédelmiminiszter is hathavi illetményének megfelelő összeget kapott „munkaviszony megszűnésével kapcsolatos járandóság” címén, plusz az időarányosan ki nem vett szabadságaik után Lázár János további 455,9 ezer, Balog Zoltán 405,2 ezer, Simicskó István pedig 383,2 ezer forintot.

A kormányból kikerült miniszterek közül Kósa Lajos járt a legrosszabbul. Annak az állami vezetőnek ugyanis, aki kevesebb, mint egy évet töltött hivatalban, a törvény értelmében nem jár lelépti pénz. Mivel a volt debreceni polgármester csak 2017 szeptemberében lett a megyei jogú városok fejlesztésének tárca nélküli minisztere, ő „csak” szabadságmegváltásként vihetett haza 455,9 ezer forintnyi pluszpénzt májusban.

 

Kósa Lajosminiszter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.