Hirdetés

Utcára vonultak az Ady leváltott igazgatójáért

civishir.hu

2018.08.11. 12:29

Utcára vonultak az Ady leváltott igazgatójáért
(Fotók: Fogarasi Renáta)

A debreceni polgármester szerint jó döntés született.

Hirdetés

Hirdetés

Körülbelül 150 ember jelent meg augusztus 11-én délelőtt az Ady Endre Gimnáziumnál, hogy tisztelegjenek Rózsavölgyi Gábor munkássága előtt és szeretnék elkerülni, hogy „a politika áldozatává váljon mindaz, amit az elmúlt évtizedekben elért az iskola”.

Jelenlegi és volt adysok, tanárok és szimpatizánsok csendes demonstrációval kívánják elérni, hogy Rózsavölgyi maradjon a gimnázium igazgatója.

Mint ismeretes, szeptembertől Türk László fideszes politikus vezeti a debreceni intézményt. Az Emberi Erőforrás Minisztérium annak ellenére sem a középiskolát 16  éve vezető Rózsavölgyit nevezte ki az Ady gimnázium élére, hogy a tantestület, a diákönkormányzat és a szülők is egyértelműen mellette foglaltak állást.

A megjelent résztvevők között feltűntek ellenzéki politikusok is, akik szerint Türknek azonnal vissza kellene vonnia jelentkezését, ha „még valaha tükörbe szeretne nézni”.

A megmozduláson senki nem szólalt fel, a szimpátiatüntetés békésen zajlott, melynek végén tapssal köszönték meg az igazgató eddigi munkáját és Ady Endre szobránál virágot helyeztek el. 

Az Ady volt és jelenlegi diákjai a közösségi oldalon létrehoztak egy csoportot, mely az Érvényt az akaratnak – méltóságot Rózsavölgyi Gábornak nevet viseli. A Facebook-oldal alapítója az a Szabó Benjamin, aki petíciót indított, hogy Rózsavölgyi folytathassa munkáját a debreceni belvárosi gimnázium élén.

A tagok tájékoztatása szerint augusztus 16-án, csütörtökön 18 órától ismét demonstrációt tartanak az Ady előtt.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.