Hirdetés

Hirdetés

A volt debreceni iskolaigazgató sem ért egyet Türk László kinevezésével

civishir.hu

2018.08.10. 11:32

A volt debreceni iskolaigazgató sem ért egyet Türk László kinevezésével
Pallás György (Fotó: Fogarasi Renáta)

Az ellenzéki politikus hangot adott véleményének.

Hirdetés

Hirdetés

Nincs olyan iskola, mely működésében a „törvényességi ellenőrzésnek nevezett eljárás” ne tudna hibát találni – közölte augusztus 10-i sajtótájékoztatóján Pallás György, az MSZP megyei alelnöke.

Véleménye szerint a törvényességi ellenőrzés csak eszköz, hivatkozási alap, amellyel bármelyik bizalmat vesztett igazgató elmarasztalható. 

Az Ady Endre Gimnázium előtti megszólalásában Pallás szerint azért vesztette el a fenntartó bizalmát Rózsavölgyi, mert nem akadályozta meg két évvel ezelőtt néhány kollégája részvételét a kockásinges pedagógus demonstráción.

Az MSZP-s politikus kitért arra is, hogy a „nevelési értékek sajátos értelmezését” tapasztalták az ellenjelölt Türk László televíziós nyilatkozatában, aki megválasztott fideszes önkormányzati képviselőként tisztelettel megköszönte pártja elöljáróinak, hogy az „értékekkel teli nagy családnak” tagja lehet. Pályázatában pedig a szülői elvárásokat, a tanulók érdekeit és jogait maximálisan figyelembe kívánja venni. 

– Türk vagy hazudik, vagy szülői és tanulói elvárás szerint visszavonja jelentkezését. Ezt követeljük mi is, erre szólítjuk fel, hogy szembe tudjon nézni önmagával

– mondta.

Hozzátette, az Ady új igazgatója kinevezése ellen több ezren aláírásukkal tiltakoztak, köztük Tenki Réka és Shell Judit is, akik egykoron az intézményben tanultak. 

Mára az egész ország közvéleménye megismerhette a tankerületi igazgató Rózsavölgyi Gábornak küldött kétsoros tájékoztató levelét, amelyben arról értesíti a Debrecen egyik legjobb gimnáziumát tizenhat éven át sikeresen irányító igazgatóját, hogy magasabb vezetői megbízását az oktatásért felelős államtitkár nem támogatja.

A Cívishír információ szerint augusztus 11-én, 10 órától szimpátiatüntetést tartanak az Ady Endre Gimnázium előtt Rózsavölgyi Gábor mellett.
Ady Endre GimnáziumTürk LászlóRózsavölgyi GáborDebreceni Tankerületi Központ

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.