Hirdetés

Eddig volt ideje a főpályaudvar szóba jöhető kivitelezőinek

Cívishír

2018.07.13. 18:10

Eddig volt ideje a főpályaudvar szóba jöhető kivitelezőinek
Ílyennek látnánk belülről (Látványtervek: debreceni önkormányzat)

Elvileg kezdődhet a megismételt közbeszerzésben érkezett ajánlatok kiértékelése a debreceni nagyberuházás kapcsán.

Hirdetés

Többszöri hosszabbítás után lezárult a pályázatbeadási határidő a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. által a debreceni főpályaudvar kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárásban július 13-án, pénteken. A megismételt pályázati felhívás idén március 19-én jelent meg április 27-i határidővel.

Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester a július 12-i városi közgyűlésen arról számolt be – Madarasi István (MSZP) kérdésére, aki „bohózatba illőnek” nevezte a beruházás körüli információáramlást –, hogy június végén tárgyaltak az ügyben utoljára, akkor az energetikai szabványok változása igényelt határidő módosítást. 

– Nagyon bízok benne, hogy ez a határidő már nem változik, azt követően pedig kezdődhet az ajánlatok kiértékelése – mondta. Vagyis láthatják, milyen költségek mentén valósulhatna meg Debrecen történetének egyik legnagyobb, 36 hónapos kivitelezési idővel megvalósítandó beruházása. Hozzátette: a NIF sem abban érdekelt, hogy elhúzza, hanem, hogy befejezze a fejleszést.

Ha valóban elkezdődhet a kiértékelési szakasz, akkor az ajánlatokat 60 napos határidővel kell áttekinteni, igaz a feladatra egy alkalommal kérhető újabb 60 napos hosszabbítás.

Emlékezetes, a 2017 végi – érvénytelenített – közbeszerzés eredményeként három pályázat érkezett. Akkor a legkisebb költségű ajánlatot (nettó 34,4 milliárd forint) az Új Főnix Konzorcium tette. A konzorcium vezetője a Strabag Építő Kft., partnerek a Strabag Általános Építő Kft. és a debreceni Hunép Universal Zrt. A Hunép részéről már korábban jelezték, ők mindenképp indulnak a versenyben.

RaL 

intermodális központDebreceni főpályaudvar

Szóljon hozzá!

Hirdetés