Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen köszöni a kormánynak, és fordítva

| 2018. 06. 28. | 17:14:00
Ha minden jól megy, 2021-ben velodrommal gazdagszik a cívisváros.
Debrecen köszöni a kormánynak, és fordítva
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfi nem 100 kilónál kezdődik, hanem ott, hogy le tud futni tíz kilométert, azaz aktívan sportol, kerékpározik – mondta Révész Máriusz csütörtökön Debrecenben. A kerékpározásért felelős kormánybiztos abból az alkalomból járt a cívisvárosban, hogy a kormány zöld utat adott három magyarországi velodrom, azaz a pályakerékpározásnak otthont adó fedett csarnok megépítésének. A világversenyek lebonyolítására is alkalmas pálya Budapesten épül meg, a dunántúli, illetve a kelet-magyarországi létesítmény edzőközpontként funkcionál majd. Keleten Debrecenre esett a választás, de a nyugat-magyarországi helyszínt is kiválasztották, és hamarosan bejelentik, hogy melyik városban épülhet fel.

[Beillesztett cikk: A kerékpározás fellegvára lesz Debrecen?]

Révész Máriusz a velodromok szükségessége mellett érvelve fejtette ki: egy ország, egy nemzet társadalmi fejlettségének a fokmérője az, hogy milyen a kerékpáros kultúrája. A politikus szerint szemlélet- és életmódváltás zajlik Magyarországon, a kormány éppen ezért költötte arányaiban a legtöbbet a kerékpáros úthálózat fejlesztésére az összes EU-tagállam közül, és a továbbiakban is ez a szándéka. Révész szerint egy biciklis társadalom igényli, kívánja a versenysportot, pályakerékpározás pedig egy rendkívül látványos sport, és szegénységi bizonyítvány, hogy jelenleg Magyarországon nincs erre alkalmas létesítmény.

Balról: Bács Zoltán, Révész Máriusz, Princzinger Pétter és Papp László
 

Papp László megköszönte a kormánynak, hogy ezúttal is régióközpontként tekint Debrecenre, és amiért ezzel a beruházással tovább gyarapítja a város egyébként is rendkívül gazdag sportinfrastruktúráját. Révész Máriusz pedig megköszönte Debrecennek, hogy harcba szállt a velodromért, és befogadja a pályakerékpározást. A város első embere a lehetséges helyszínek között említette az egyetemi campust, az Oláh Gábor utcai sportcentrumot, illetve a pallagi futballakadémia melletti területet.

Bács Zoltán kancellár a kormánybiztost és a polgármester is biztosította afelől, hogy a Debreceni Egyetem minden segítséget megad a velodrom megépüléséhez, annak előkészületeihez és a majdani üzemeltetéshez egyaránt, hiszen a továbbiakban is hathatós támogatást nyújt a város sportéletéhez, másrészt egy újabb sportágban kínálhat lehetőséget az élversenyzőknek a továbbtanulásra.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke arra világított rá, hogy egy velodrom a város idegenforgalmi bevételeinek jelentős növekedését is eredményezheti, hiszen a edzőtáborozásokból mindig a helyi vendéglátás aratja le a babérokat. Márpedig a kerékpársport drága sport, tehetős emberekkel – tette hozzá a sportági elnök, aki szerint a leendő debreceni velodrom kihasználtságáért fölösleges aggódni, hiszen hasonló létesítmény legközelebb Bécsben, illetve a Varsóhoz közeli Pruszkow-ban van, így a Debrecen nyújtotta lehetőségek iránt minden bizonnyal komoly érdeklődés mutatkozik majd a külföldi csapatok részéről.

A polgármester a sajtótájékoztató végén a Cívishírnek címezve jegyezte meg, hogy a városvezetés kiharcolta a nagy lehetőséget Debrecennek. Még januárban ugyanis a témával foglalkozó egyik cikkünkben ezt az elvárást fogalmaztuk meg vele szemben, és lám, a polgármester nem felejt!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.