Hirdetés

Ismét kurta-furcsa módon jelent meg Kósa Lajos

2018.03.27. 16:36

Ismét kurta-furcsa módon jelent meg Kósa Lajos
Fotók: Miskolczi József

A debreceni alapkőletételre a politikus hirtelen betoppant.

Hirdetés

Március 26-án, hétfőn érkezett szerkesztőségünbe a városházi meghívó, miszerint sajtónyilvános esemény keretében teszik le a leendő Család- és Gyermekjóléti Központ alapkövét. Ebben még az szerepelt, hogy Papp László polgármester és két fideszes önkormányzati képviselő lesznek az esemény főszereplői. 

Ehhez képes a keddi alapkőletételen Kósa Lajos is megjelent, sőt beszédet is mondott. Kósa szerint a családtámogatási rendszer megvédése is tétje az áprilisi választásnak, mert szerinte azt az ellenzéki pártok el akarják törölni.

Mint ismert, Kósa hétfőn egy újfelújítást beharangozó sajtóeseményen tűnt fel váratlanul.

Brüsszel adta rá a pénz nagy részét

A Családsegítő Központ épülete egy 4 187 négyzetméteres területen, a park területétől elkerítetten valósul meg. Közúti megközelítése a Thomas Mann utca felől történik. A kétszintes, összesen 1 346 négyzetméteres központ földszintjén ügyfélforgalmat lebonyolító tanácsadói-, kapcsolattartó- és ügyfélfogadó irodák létesülnek, tágas, galériás váróval, emeletén irodák készülnek. A gyermekek számára prevenciós játszószobát és négy foglalkoztatót alakítanak ki. Az épület akadálymentesített lesz. A központ körül rendezett kertet alakítanak ki padokkal, illetve két udvari játszóelemmel a gyermekek számára, fedett kerékpártárolóval és telken belüli parkolókkal a dolgozók részére.

Az épület látványterve

A nyertes kivitelező az ÉPKERSERVICE Zrt.; a kivitelezési munkák elvégzésére 8 hónap áll rendelkezésére, így a létesítményt várhatóan még idén átadják. A bontást és az új épület kivitelezését követően az építési telken kívül eső zöldterületeket az önkormányzat a későbbiekben más forrásból akarja  megvalósítani.

A beruházás teljes költsége közel 602 millió forint, melyből 500 millió forint európai uniós forrásból támogatott, a fennmaradó 102 millió forintot a város biztosítja önerő formájában.

Kósa LajosOrszággyűlési választás 2018

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.