Hirdetés

Debrecenben rendkívüli a helyzet. Megalakult az operatív törzs!

2018.03.18. 15:27

Debrecenben rendkívüli a helyzet. Megalakult az operatív törzs!
A 2-es villamos vonalán is villamospótló autóbuszok járnak (Fotó: derke.hu)

Az 1-es villamos hamarosan elindulhat.

Hirdetés

Ha az időjárás nem fordul rosszabbra, akkor Debrecenben az 1-es vonalon késő délutánra ismét helyreállhat a villamosközlekedés - közölte a DKV.

Az időjárás miatt kialakult válsághelyzetben a DKV Zrt. munkatársaiból alakult operatív törzs irányítja a közlekedés helyreállításához szükséges munkákat. A törzs döntésének megfelelően, a jelenlegi helyzetben az 1-es vonal kapott prioritást. A munkatársak folyamatosan dolgoznak a kettes villamosvonal járhatóvá tételén is. Annak, elindításáról később dönt a törzs. Itt, továbbra is villamospótló autóbuszokkal biztosítja a közlekedést a társaság.

Éjszakára jelentős fagyot jelzett előre a meteorológia.

A villamosvonalak váltófűtései jelenleg jól működnek, de a lefagyások elkerülése érdekében az éjszaka folyamán kézi erőkkel is tisztítani fogják azokat. Az 1-es vonalon, hogy ne fagyjanak le újra a felsővezetékek, éjszaka is közlekedni fognak a villamosok.

Ugyancsak 3-4 milliméteres jég van a trolibuszok felsővezetékein is. A trolibusz vonalain ezért a diesel üzemű járművekkel tartja fenn a közlekedést a DKV Zrt.

A közlekedés jelentősen lelassult a városban, ezért a Társaság az utasok türelmét kéri, a  menetidőt ebben a helyzetben ugyanis nehéz tartani.

Szóljon hozzá!

Hirdetés