Hirdetés

Legyen fertőző ez a debreceni kezdeményezés!

2017.12.01. 18:52

Legyen fertőző ez a debreceni kezdeményezés!
Szabó Gyula, az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sportbizottságának elnöke és Balzsay Károly szövetségi kapitány jelképesen felavatták a bokszosztályt (Fotó: Cívishír)

A szövetségi kapitányt lenyűgözte az, amit a cívisvárosban tettek.

Hirdetés

Balzsay Károly szövetségi kapitány és Kovács László, a Magyar Ökölvívó Szövetség stratégiai menedzsere is Debrecenbe látogatott annak apropóján, hogy pénteken hivatalosan is egybekelt az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola és a DVSC bokszklubja.

Amint arról korábban már beszámoltunk, sporttagozatos, azon belül is bokszosztály indul a következő tanévtől az Angyalföld téri intézményben. A debreceni önkormányzat jóvoltából a klub már évek óta használja az intézmény tornatermét, kialakította benne az ország legnagyobb és legjobban felszerelt ökölvívó-edzőtermét, tehát a tárgyi feltételek maximálisan adottak, és

máris toborozzák a nyolcadikos diákokat, fiúkat és lányokat.

A középiskola igazgatónője, Novákné Kónya Zita köszöntőjében elmondta, a Baptista Szeretetegyház által fenntartott intézményben a fekete pedagógiától mentesen nevelik a diákokat, és céljaik egybeesnek a DVSC bokszklubéval a fiatalok szellemi és lelki fejlődését illetően.

Az oktatás és a sport kéz a kézben, jegyben járnak

- fogalmazott az igazgatónő, aki büszkén újságolta a vendégeknek, hogy a nemrégiben Európa-bajnoki ezüstöt szerző Bernáth Attila, a gimnázium 10. osztályos diákja.

Szerencsés helyzetben vagytok, hogy abban az iskolában tanulhattok, ahol sportoltok!

- szólt az ökölvívókhoz Balzsay Károly szövetségi kapitány, akit elmondta még, hogy lenyűgözte a debreceni kezdeményezés, amely egyedülálló az országban, és reményét fejezte ki, hogy ez "fertőző" lesz.

Kovács László korábbi szövetségi kapitány, aki jelenleg a Magyar Ökölvívó Szövetség stratégiai igazgatója az ökölvívás küldetéséről beszélt.

Ebben a sportágban nem lehet több ezres tagdíjakat szedni, hiszen ide javarészt hátrányos helyzetű gyerekek esnek be az edzőtermekbe. Az ökölvívás azonban egy kitörési lehetőséget kínál minden olyan gyerek számára, aki a társadalom perifériájára szorult család sarja

- fogalmazott a szakember, aki a szövetség anyagi, szakmai és erkölcsi támogatásáról biztosította a debrecenieket.

BeA

A DVSC bokszklubja az ország legeredményesebb utánpótlásműhelye. A különböző korosztályokban több mint százan püfölik a zsákot és egymást, tanulva az ősi és tiszta küzdősport csínját-bínját. Az idei korosztályos magyar bajnokságokon eddig már több mint ötvenen indultak a DVSC színeiben, és hátra van még a felnőtt OB, amelyet december 6-9. között rendeznek meg, debreceni éremesélyekkel.
ökölvívásoktatásbabtista

Szóljon hozzá!

Hirdetés