Hirdetés

Éjszakai járatot akarnak Debrecenben

2017.12.18. 12:35

Éjszakai járatot akarnak Debrecenben
(Fotó: illusztráció, mti)

A DERKE felsorakoztat több érvet.

Hirdetés

Az éjszakai járat bevezetése mellett érvel a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, a DERKE. Ez áll a közleményükben:

Sok helyen olvashatjuk, hogy Debrecen milyen világszínvonalú város és mennyire előkelő helyen szerepel különböző a listákon. Legutóbb a világ legjelentősebb utazási kalauz-kiadója, Lonely Planet ajánlási listáján az ötödik lett Debrecen. Az adventi programsorozat és vásár is országos hírt kapott, és nagy lépésként megcélzott 2023 Európa Kulturális Fővárosa pályázat szintén hatalmas előrelépés lesz!
Az ilyen kitűzött céloknak és elismeréseknek köszönhetően nem csak több turista érkezik városunkba, de a helyi kulturális események száma is sokkal színesebbé válik. Ugyanakkor egy valami nagyon hiányzik és árnyalja a képet, hogy Debrecenben nincsen rendszeres éjszakai közlekedés. Sajátos jelenség, hogy a baráti találkozók végét az utolsó buszok és utolsó villamos indulási ideje szabja meg. Szeretnénk, ha ez nem így lenne! 
Az éjszaki közlekedés nem csak a bulizó fiatalok kiváltsága! Az éjszakába nyúló (pl. Nyári Színházi Esték, Múzeumok Éjszakája, Kutatók Éjszakája stb.) különböző rendezvényekről való hazajutást is szolgálná, vagy a városunkba érkező látogatónak segítene a szállásra visszajutni.

Szóljon hozzá!

Hirdetés