Hirdetés

Debreceni óriáscég a jövő informatikusai mellett

Cívishír

2017.11.09. 12:46

Debreceni óriáscég a jövő informatikusai mellett
Fotók: civishir.hu

Együttműködnek több területen is.

Hirdetés

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a debreceni Epreskerti Általános Iskola, a National Instruments Hungary Kft. és a Debreceni Tankerületi Központ – jelentették be egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A tervezett együttműködés célja, hogy  az NI Kft. Mentor programját az iskola az emelt szintű informatikai oktatásának részévé teszi.

Ábrahám László, az NI Kft. ügyvezetője elmondta: Magyarországon lasszóval kell keresni az informatikai szakembereket, több mint 22 ezer programozó informatikus hiányzik a rendszerből.

Az epreskerti iskolával kötendő együttműködéstől is azt várják, hogy minél több fiatal kapjon kedvet az informatikai pályához.

- Ennek érdekében indítottuk el a Mentor programunkat is, amelyben már több mint 120 iskola mintegy 4 ezer diákja vesz részt – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy a 2009 óta működő program célja, hogy bővítse a diákok természettudományos ismereteit, illetve megfelelő gyakorlati tapasztalatokat nyújtson számukra a mérnöki munkáról.

Szabó Gyula intézményvezetőtől megtudtuk:

a Tiszántúlon az epreskerti az egyetlen általános iskola, ahol emeltszintű informatikai oktatás folyik.

A képzésben az intézmény mintegy 270 tanulója vesz részt, és az a tervük, hogy 5 év múlva már valamennyi diák hozzájusson a képzéshez. Az iskolában jelenleg 14 digitális tábla áll a tanulók és a tanárok rendelkezésére, a nyolcadikosok 70 százaléka jelentkezik ECDL-vizsgára, és 95 százalékuk sikeresen le is teszi.

Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatóhelyettese hangsúlyozta: a régióban is egyedülálló informatikai képzés 10 éves múltra tekint vissza, és azzal, hogy az NI Kft. Mentor programját is bekapcsolják az oktatásba, a programozás világával is az eddigieknél mélyebben megismerkedhetnek a tanulók.

A sajtótájékoztatót követően az NI Kft. a program részeként 5 darab Lego EV 3 Mindstorms robotot ajándékozott az Epreskerti Általános Iskolának. Ennek összértéke mintegy 650 ezer forint.

Galéria

DebreceninformatikaNational Instruments

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.