Hirdetés

Hirdetés

Debreceni kamaszé az ezüst!

civishir.hu

2017.11.07. 15:02

Debreceni kamaszé az ezüst!
Battai Sugár Katinka

Battai Sugár Katinka meg sem állt az éremig

Hirdetés

Hirdetés

Ismét letették névjegyüket a Testnevelési Egyetem Sportegyesületének (TFSE) debreceni kardvívói. A szófiai kadet Európa Kupán Battai Sugár Katinka a 2. helyen végezve ezüstérmet nyert, és a klubtársai is a mezőny első felében végeztek.
Nagy létszámú és színvonalas mezőnyben kellett a debreceni vívóknak helyt állniuk a szófiai kadet (U17) körversenyen. A TFSE debreceni pengeforgatói magabiztos vívással tudták le a csoportkört, Battai Sugárnak öt győzelme mellett mindössze egyetlen veresége volt. Varga Emília szintén 5/1-el tudta le a poule-t, míg Simon Petronella 3/3-at vívott. A táblán Battai és Varga egyaránt erőnyerő volt a 64 közé jutásért, míg Simon egy nagyon izgalmas asszóban 15/13-ra maradt alul a török Aksellel szemben.

 

Még csak 14...

 

„Nagyon elfáradtam a végére, hiszen több, mint 12 órát voltam a verseny helyszínén. A döntő asszóban ráéreztem bolgár ellenfelem ritmusára, azonban a mérkőzés végén két kisebb technikai hibát is elkövettem és ezt jól használta ki a rutinos Ilieva. Nagyon örülök az ezüstérmemnek!” – nyilatkozta a sportolónő. „A XXI. századi debreceni vívástörténet legjobb korosztályos utánpótlás egyéni eredményét érte el Sugár. Tette ezt úgy, hogy a világranglista komplett élmezőnye megpróbálta útját állni. Amikor több, mint 12 éve sporttársaimmal együtt elhatároztuk, hogy meghonosítjuk Debrecenben a magasabb szintű kardvívást, nem is mertünk ilyen eredményekre gondolni. Sugi mindössze 14 éves, és a pályafutása elején tart. Most kaptunk egy visszajelzést, hogy nemzetközi szinten is jó lehet az, amit csinálunk.” – mondta a sportoló edzője, Dávid László.

 

Az egyesület elnöke Sápi Máté szerint,

„Nagyon jó eredményt értek el a hölgyek. Sugi ezüstérme mellett Varga Emília 23. helye is nagyszerű. Sokkal jobban örülök azonban annak a ténynek, hogy a Hatvani István Általános Iskolában megtartott edzéseinken milyen magas létszámban vesznek részt az érdeklődők. Egyesületünk szakemberei szerint hatalmas potenciál van a nálunk sportoló gyerekekben. A menedzsment feladata, hogy biztosítani tudjuk a vidéki szinten is kiemelkedő szakmai gárdánknak a nyugodt munkavégzés feltételeit. ”

Európa Kupa - Szófia (131 induló) 

 

Debreceni eredmények:

2. Battai Sugár Katinka – TFSE 

23. Varga Emília - TFSE

86. Simon Petronella -TFSE

vívásbattai sugár

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.