Hirdetés

Hirdetés

Visít a villamos Debrecenben, de egyelőre nincs pénz kenésre

Cívishír

2017.08.14. 12:27

Visít a villamos Debrecenben, de egyelőre nincs pénz kenésre
(Fotó: illusztráció)

A DKV reményei szerint 2018-ban lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Görgey utcai olvasóink a felháborodásuknak adtak hangot levelében:

A 2-es villamos közlekedését kísérő zaj az általunk lakott bérházak előtt mára elviselhetetlen méreteket öltött. A lakóközösséget hajnalban a villamos ébreszti, késő este pedig ugyanerre az éktelen "sínvisításra" alszunk el. Azaz aludnánk, ha tudnánk. De nem tudunk! A járművek közlekedését körülbelül két hónapja kíséri ez az elviselhetetlen csikorgás-nyikorgás, bár előtte is hangos volt, de jellemzően csak eső után

- olvasható az olvasói levélben, amelyben arra kérik az üzemeltetőt,

hogy haladéktalanul és tartósan orvosolja a problémát.

 

A DKV válaszában kifejti, hogy a vonalon több sínkenő berendezést épített be, a Doberdó utca–Böszörményi út környezetére azonban egyelőre nincs pénz.

Sajnos erre források 2017. évben nem állnak rendelkezésünkre. A 2018. évi társasági üzleti terv összeállítása során erre a területre is sínkenő berendezés(ek) telepítésére teszünk javaslatot a tulajdonosunk részére

- olvasható a társaság közleményében. Kifejtik továbbá azt, hogy mind a sínkenő, mind pedig a nyomkarimakenő berendezések a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével csak környezetbarát, vízben oldódó kenőanyaggal működtethetőek, melyet az esővíz lemos a villamossínekről és az új kent felület kialakításához időre van szükség. Hagyományos kenőzsírok és olajok alkalmazására a jelenlegi jogi környezetben már nincs lehetőség.

A DKV Zrt. műszaki igazgatósága elrendelte a sínkenő és a nyomkarimakenő berendezések működésének soron kívüli ellenőrzését az érintett területeken.

DKVvillamos

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.