Hirdetés

Fidesz: a Jobbik is a Holdra költözött, az MSZP mellé

Cívishír

2017.03.01. 15:49

Fidesz: a Jobbik is a Holdra költözött, az MSZP mellé
A Fidesz szerint a jobbikosok is a Holdon élnek (Fotó: illusztráció)

A közlekedésfejlesztésben nincs helye pártpolitikának - így a kormánypárt debreceni frakciója.

Hirdetés

Hirdetés

Összenő, ami összetartozik – szokták mondani. Néhány éve még talán véletlen lett volna, de ma már magától értetődő, hogy az MSZP és a Jobbik egy kottából játszik. Kedden a szocialisták mondták a magukét közlekedésfejlesztés ügyében, ma a Jobbik

- reagált a szerdai, jobbikos sajtótájékoztatóra a Fidesz debreceni frakciója. 

Amint arról beszámoltunk, kedden az MSZP is sajtótájékoztatót tartott, és az ott elhangzottakat sem hagyta szó nélkül a Fidesz.

Az MSZP villamosvonalat építene Hajdúszoboszlóra és Hajdúböszörménybe százmilliárdokért, a Jobbik pedig megszüntetné a Debrecen–Nagykereki vasúti vonalat. Az utasokat Sárándon autóbuszra ültetné és úgy szállítaná be őket a megyeszékhelyre. Szerintük ezzel a megoldással jobb lenne a debreceni közlekedés. Kedden úgy fogalmaztunk, hogy a szocialisták úgy tesznek, mintha nem a városban, hanem a holdon élnének, ma úgy folytathatjuk, hogy a Jobbik is odaköltözött

- olvasható a Fidesz közleményében. Kifejtik: nehéz követni az ellenzéki pártokat, akik akkor szólalnak meg a közlekedésfejlesztés ügyében, amikor még nem látták a városvezetés terveit. Ahogy kedden a szocialisták tájékoztatója után, úgy most is leszögezzük: Debrecen közlekedésfejlesztési kérdése közös ügy, abban nincs helye pártpolitikának - teszik hozzá.

Mi továbbra is fontosnak tartjuk az ellenzéki egyeztetést, ezért hívtuk meg a képviselőket szerda délután egy részletes tájékoztatóra. Nagyon sajnálatos, hogy egyes ellenzékiek előre bemondták az „ítéletet”

- fogalmazták meg a debreceni fideszesek, akik a közlemény végén adatokkal szolgálnak: a debreceni gépjármű nyilvántartás adatai szerint 1999-ben 54 736 darab autó után fizettek adót, 2016-ban pedig 90 199 darab után. Ez több mint 60 százalékos növekedés úgy, hogy közben nem lettek szélesebbek az utcák a városban.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.