Hirdetés

Viszik a sztrádabérletet, mint a cukrot

MTI

2017.01.03. 10:02

Viszik a sztrádabérletet, mint a cukrot

Sokat hoz az államkasszába.

Hirdetés

Hirdetés

Decemberben 1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló  országos és megyei sztrádabérleteket - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az NFM közleményében hangsúlyozza: az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani.

A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban közel háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus - mobiltelefonos vagy online - csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat - írja a szaktárca.

A közleményben Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét ebben az évben már a teljes decemberi  hónapra kiterjeszti az autósok számára.

közlekedésautópálya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.