Hirdetés

Hirdetés

Campus Fesztivál: hazai pályán minden jobban esik!

A debreceni Campus magyarabb, mint a Sziget! – fogalmazott Kósa Lajos. Itthon berúgni a legjobb – így Lukács Laci.

CH

2016.07.06. 18:55

Campus Fesztivál: hazai pályán minden jobban esik!
(Fotó: Miskolczi János)

Összesen 192 magyar előadó vagy formáció lép fel a nagyerdei fesztiválon.

Hirdetés

Hirdetés

A polgármester, az országgyűlési képviselő, a rektor, a turisztikai kormánybiztos, a kancellár, a rockikon – illusztris vendégek fogadták az újságírókat a Campus Fesztivál, Kelet-Magyarország legnagyobb kulturális rendezvényének hivatalos sajtótájékoztatóján.

A protokoll részéről Kósa Lajos mondta a legnagyobbat: a politikus a Campust a Sziget Fesztivál elé és fölé helyezte, mert indoklása szerint a budapesti esemény zömében a külföldieké, míg a debreceni dzsembori a magyaroké. Papp László szerint a fesztivál Debrecen minőségi márkájává vált az elmúlt években, amely idevonzza a régió fiatalságát, és az a várost erősíti. Szilvássy Zoltán rektor szerint a Campus Fesztivál az egyetem és Debrecen különlegessége, és tudományos vonatkozása is van, hiszen a véralkoholszint meghatározására gyakran van szükség, de fő a fiatalok öröme – jegyezte meg a rektor.

Miklósvölgyi Péter főszervező nem óvatoskodott: arra törekednek, hogy a Campus Fesztivál tavalyi 85 ezres látogatottságát túlszárnyalják.

No money!

A technikai részletekről is beszámolt: fontos újítás, hogy a készpénzt mellőzik a programsorozaton: ennek helyettesítésére szolgál a fesztiválkártya, amit bankkártyáról egyszerűen fel lehet tölteni. Újdonság továbbá, hogy

a vendég meghatározhatja, mennyi borravalót ad a pultosoknak egy jattcsúszka elnevezésű eszközzel.

Ez is egy európai trend – jegyezte meg a főszervező, így senki nem érzi majd magát átverve.

Nem csak inni lehet majd a Campuson, hanem enni is. A gasztronómiai felhozatal parádés lesz – mondta Miklósvölgyi Péter.

Ha nem lennék házigazda, már csak enni is kijönnék – így a főszervező.

Páll László fesztiváligazgató arról számolt be, hogy idén két nagyszínpadot alakítanak ki, mert a fellépők névsora ezt megköveteli. Süli András programigazgató kijavította a Volt Fesztivál szervezőit: nem Sopronban lép fel a legtöbb magyar előadó, hanem Debrecenben, összesen 192, és ezen formációk YouTube-videói összesen már 500 millió letöltésnél járnak.

Nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség – emelte ki a programigazgató, hozzátéve, hogy a Cseh Tamás Program keretében tehetséges, a szárnyaikat bontogató magyar együttesek egész sora is koncertet ad a Nagyerdőn.

Nagy Attila DKV-vezér azt újságolta el, hogy a Campus Fesztivál idején a vállalat éjszakai buszokat indít, és ezek a járatok átszelik majd az egész várost, de még Alsó- és Felső-Józsát is.

A fellépők részéről Lukács László, a Tankcsapda frontembere elmondta, a Campusra mindig nagy várakozásokkal tekintenek, mert itthon játszani jó, a koncert után pedig hazai pályán berúgni a legjobb.

BeA

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.