Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdú-Bihar megyei fürdőkörkép: Püspökladányban már ezer forintért csobbanhatunk

| 2021. 07. 09. | 09:41:00
Hajdúszoboszló és Debrecen a legdrágább – de élményből is többet adnak.
Hajdú-Bihar megyei fürdőkörkép: Püspökladányban már ezer forintért csobbanhatunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország kiváló geotermikus adottságai, rendkívül változatos ásványianyag-tartalmú gyógyvizei miatt világviszonylatban is fürdő-nagyhatalom. A gyógyvízzel rendelkező országok sorában az 5. helyen áll. Hajdú-Bihar megye kínálatában kiváló minőségű, gyönyörű és jótékony hatású termálfürdőket találhatunk. A hajdúsági régió legfontosabb turisztikai vonzereje a gyógyforrásokon alapul, az ország termálvizeinek 16 százaléka itt található.

Összegyűjtöttük a megyében található strandok kínálatát és azt, mennyiért vehetjük igénybe az adott hely szolgáltatásait főszezonban.

Debrecen legújabb látványossága, az Aquaticum Debrecen Strand 2020 júniusában nyitotta meg kapuit. A komplexumban hullámzó vízfelületek, vízesések, növényfalak várják a látogatókat. Tizenöt medencében, 5700 négyzetméter vízfelületen csobbanhatnak a vendégek. Az óriáscsúszdák és üveg aljú medencék mellett helyet kaptak a gyógy- és relaxációs övezetek, de az aktív kikapcsolódni vágyók is feltöltődhetnek a sportpályákon. Egy felnőtt belépő 4000 forintba kerül, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy 650 forinttal olcsóbb. Reggeli úszójegy is váltható 1700 forintért, emellett családi (2 felnőtt + 1 gyermek 10 350 forint) és délutáni belépő is vásárolható. Városkártyával további kedvezmények vehetők igénybe.

Az Aquaticum Debrecen Strand (Fotó: Cívishír)

Debrecen kedvelt fürdője a Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping a város déli részén. Kiváló gyógyvizével, öt medencéjével, valamint 3000 négyzetméteres, ligetes kempingjében 50 sátorhellyel, 4 összkomfortos apartmanházzal, 35 férőhelyes összkomfortos ifjúsági házzal, és új lakókocsi öblökkel várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. A felnőtt jegyet 1800 forintért lehet megváltani, a diák és nyugdíjas jegyekért 1400 forintot kell fizetni. 4800 forintba kerül a családi jegy, ami 2 felnőtt és 2 gyermek belépésére jogosít, harmadik gyermektől pedig plusz ezer forintot kell fizetni fejenként.

Az Aquaticum Termálfürdő a hét valamennyi napján a kényeztető pihenés lehetőségének tárházát kínálja a látogatók számára. A felnőtt belépő 2650 forintba, a diák és a nyugdíjas pedig 2100 forintba kerül. A fedett élményfürdőben kicsik és nagyok is találnak megfelelő szórakozási lehetőséget. Az egész napos felnőtt belépő 3800, a gyermek/diák/nyugdíjas jegy pedig 3150 forintba kerül. Természetesen családi belépők is válthatók: 2 gyermek és 1 felnőtt esetén 9700, 2 felnőtt és 2 gyermek esetén 11 300 forintot kell fizetni. Kombinált belépőt is lehet váltani a termál- és élményfürdőbe: a felnőtt jegy 5000, a gyermek/diák/nyugdíjas jegy pedig 4250 forintba kerül.

Debrecenben, a SZUSZ Parkban több száz négyzetméter vízfelülettel, 3 jakuzzival és hatalmas napozó ligettel várják a pihenni vágyókat. Igényes, kulturált, családias környezetben a gyermekmedencék és pezsgőfürdő is látogatókat szolgálja. A felnőttek 1700 forintért, a diákok és a nyugdíjasok 1400-ért csobbanhatnak, míg a gyermekek után 1200 forintot kell fizetni.

A hajdúszoboszlói fürdő (Fotó: Hungarospa)

Hajdúszoboszlón a Gyógyfürdő, a Strand, az AquaPalace Fedett Élményfürdő, az Aquapark, az Árpád Uszoda, a Prémium Zóna szinte bármilyen fürdőzés iránti igényt kielégít, ráadásul mindezt egy helyen. Európa legnagyobb fürdőkomplexumában exkluzív élménymedencékből, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermekmedencékből válogathatnak a csobbanás szerelmesei. A több ezer négyzetméter vízfelület mellett megtalálhatók a pálmafák és a homokos part is. A fedett élményfürdőben 4100 forintot kell fizetni egy felnőtt belépőért, 3000-et a diák és 1900-at a gyermek jegyek után. Az uszodát 1800 forintért lehet használni, diákoknak, gyermekeknek és nyugdíjasoknak ugyanezért 1400 forintot kell fizetni. A strandfürdőben egy felnőtt jegyért 2800 forintot kérnek, a diák/gyermek/nyugdíjas belépő 2300 forintba kerül. A Prémium Zóna csak strandfürdő belépővel vehető igénybe, a kiegészítő díj egy napra 3500 forint; 3 éves korig csak 300 forint regisztrációs díjat kell fizetni. Az Aquapark is strandfürdő belépőhöz kötött, a kiegészítő díj itt 3500 forint. Ha nem a nagy csúszdákat, csak a mini vagy kísérő csúszdákat akarjuk igénybe venni, akkor 2000 forint pluszt kell fizetni. Természetesen kombinálni lehet a belépőket, így kedvezményekhez juthatunk: a Gold csomag (AquaPalace, gyógyfürdő, strandfürdő, Prémium Zóna) 11 500 forint, diákoknak 10 ezer forint. A gyógyfürdőbe egy felnőtt belépőjegy 2800 forintért váltható, nyugdíjasoknak, diákoknak, gyermekeknek 2300 forintot kell fizetniük.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő strandja 14 hektáros, csendes, árnyas, parkosított zöld területeivel egyik kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. Sportolásra is van lehetőség a teniszpályákon és a strandröplabdapályán. Fedett termálmedencék, csúszdás és normál tanmedencék, pancsolómedencék, külső termálmedencék, élmény- és sportmedencék várják a látogatókat. A felnőtt belépő 2000 forintba kerül, a diák és nyugdíjas 1700 forintba, a gyermek 1300 forint. Városkártyával további kedvezmények vehetők igénybe.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő (nanasfurdo.hu)

A püspökladányi Sárrét Kincse családias, nyugodt környezetben várja a felfrissülni vágyókat és az aktív pihenés szerelmeseit. A strand tanmedencével, gyermekmedencével, úszómedencével, szabadtéri gyógymedencékkel büszkélkedhet. A csoportokat, baráti társaságokat főzési lehetőséggel, a sport kedvelőit pedig strandröplabda- és labdarúgópályával várják. A felnőtt belépőért 1000 forintot, a nyugdíjasért és a diákért 800 forintot kell fizetni. A gyermek jegy 550 forintba, az úszójegy pedig 200 forintba kerül. A helyieknek kedvezményt biztosítanak.

A hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő gyógyvizes medencékkel, uszodával, nyáron pedig strandfürdővel várja a vendégeket. A fürdő fedett részlege mintegy 1000 négyzetméteren nyújt lehetőséget a pihenni és gyógyulni vágyóknak. Egy gyermek-, három gyógy-, egy gyógytorna- és egy szauna merülőmedence is a fürdőzők rendelkezésére áll. A felnőtt jegy hétköznap 1690, hétvégén 1890 forintba kerül; a diák és nyugdíjas jegy hétfőtől péntekig 1390 forint, hétvégén 1590. Családi jegy (2 felnőtt + 1 gyermek) 3690 forintért váltható, további gyermekek esetén 900 forintot kell fizetni fejenként. Városkártyával további kedvezmények vehetők igénybe.

Hajdúböszörmény strandja (Fotó: termalfurdo.hu)

A Hajdúdorogi Strandfürdő négy medencével, tenisz- és focipályával is rendelkezik. A fürdő alapterülete 8,9 hektár, területén gyógymedence, tanmedence, pancsoló és gyermekmedence található. A fürdő honlapja fejlesztés alatt áll, a Facebook-oldaluk pedig évek óta nem frissült, így a jegyárakról a Termálfürdő.hu-n tájékozódtunk: felnőtt napijegy 800 forintért váltható, a nyugdíjas és diák jegyekért 700 forintot kell fizetni. A gyermekek 350 forintért pancsolhatnak, emellett a helyieknek kedvezményt biztosítanak.

A családias hangulatú Földesi Termálfürdő és Szabadidőközpont kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt vendégei számára a gyógyhatású termálvizével. Az 1344 méter mélyről érkező, 67 Celsius-fokos termálvíz rendkívül magas sótartalommal rendelkezik. A strand Facebook-oldalán 2020-as árakat találtunk: eszerint a felnőtt jegy 1300 forintba, diák és a nyugdíjas 770 forintba kerül. Családi jegyet is vásárolhatunk 2800 forintért (2 felnőtt + 1 gyermek). Helyi lakosok kedvezményes belépőt vásárolhatnak.

A földesi fürdő (Fotó: a strand Facebook-oldala)

A Nádudvari Termál- és Strandfürdő a település központjában, zöld környezetben várja a látogatókat. A strandon úszómedence, napozóterasz, szauna, valamint fürdő-, lazító- és gyermekmedence található. A felnőttek 1250 forintért válthatnak belépőt, a gyerekek 650-ért, a nyugdíjasok pedig 800 forintért. Helyi lakosoknak itt is kedvezményt adnak.

A Bihar Termálliget Strand, Uszoda és Gyógyvizes Fürdő, Berettyóújfalu fürdője többféle strand- és gyógymedence, valamint szauna mellett egyaránt kínál sportolási és szórakozási lehetőséget a látogatók számára. A fejlesztés alatt álló komplexumba 1500 forintért váltható felnőtt jegy, a gyermek és a diák pedig 1300 forintba kerül (2017-es árakat találtunk a strand honlapján). A nyugdíjasoknak 1100 forintot kell fizetniük a belépésért. A helyi lakosok kedvezményt kapnak.

Csendes, nyugodt környezetben tölthet el egy kellemes napot, aki a Kabai Városi Strand és Gyógyfürdő választja. A fürdőben úszó- és gyermekmedence, valamint két különböző hőfokú termálmedence található. Egy felnőtt belépőért 1230 forintot kérnek, a gyermek 570, a diák és nyugdíjas jegy pedig 770 forintba kerül. Helyi lakosoknak kedvezményt biztosítanak.

Kabai Városi Strand és Gyógyfürdő (Fotó: Cívishír)

A polgári strandfürdőben többféle medence, sportolási lehetőségek, termálvíz és parkosított környezet biztosítja a felhőtlen kikapcsolódását. A strandon úszómedence, gyógyvizes medence és gyermekmedence, valamint egy pancsolómedence vehető igénybe. A területen futballozni, kosárlabdázni, teniszezni, kézilabdázni és röplabdázni is lehet. A felnőtt belépőjegy 1800 forintba kerül, a diák és a nyugdíjas 1500 forint, a gyermekjegy pedig 1000 forint. Polgári lakosoknak kedvezményt biztosítanak.

A tiszacsegei termálstrand négy medencével áll a pihenni vágyók rendelkezésére. A felnőttek 1300 forintért válthatnak belépőt, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy pedig 1000 forintba kerül. A helyieknek kedvezményt adnak.

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.