Hirdetés

Hirdetés

Hat férfi zakóban

Egy röpke pillanatra Milánóvá vált a debreceni belváros. Vagy Firenzévé. De mindenképp olaszossá.

civishir.hu

2016.07.05. 19:00

Hat férfi zakóban
Fotó: Miskolczi János

Rövid ujjú ing márpedig nincs.

Hirdetés

Hirdetés

Ahogy hat nagyon elegáns, az életigenlést és a férfias tartást egyszerre hirdető úr sétált végig az alábukó napban is még mindig forró debreceni főtéren június 30-án, arra kevés és hideg a szó. Mintha egy nagy, színes, lecsorgó harapás jutott volna az olyannyira irigyelt zamatos olasz lazaságból, amitől mindenki jól néz ki – mert aki nem, az biztosan nem olasz. A zakós flashmob, avagy a rögtönzött bemutató és fotózás közben akaratlanul is az jutott az ember eszébe: a férfiaknak igenis minden nap így kellene járniuk. S ha ez felmerül, szinte kötelező beszélni a divatról.

Rövid ujjú ing márpedig nincs!

Tóth Sebastian, a kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött alkalmat jegyző helyi divattervező azt vallja, valójában a márkát fizetjük meg, ami mögött nem minden estben bújik meg valódi, időtálló érték. Elhangzott: bár az úri szabók a szocializmus megjelenésével javarészt eltűntek, a koros mesterek emlékezetében még él a fénykor, amikor a magas minőségű alapanyagból készülő öltönyre általános kereslet mutatkozott. Lehet, hogy több éven át nem varratott valaki alkalmi öltözetet, de amikor igen, az szinte megszólalt. Kiderült, a stílus tekintetében való öntudatra ébredéstől meglehetősen messze állunk, hiszen a férfiak szekrényében a műszálas holmik, a rövid ujjú ingek kirobbanthatatlanul tartják magukat. Utóbbival kapcsolatban nem árt tudni: az ing – bármilyen alkalomról legyen is szó – minden esetben hosszú ujjú, ha meleg van, akkor szabályosan felhajtogatjuk, és nem gyűrjük-tűrjük azt. 

A szabó szemével

Mondhatjuk, Tarcsai Jánosnak keze ügyében van a téma, ugyanis a Sebastian által megálmodott sportzakókat ő kelti életre. Életre, hiszen valamennyi ruhadarab beszél és üzen. A szakmber azt mondja, a megrendelők java ma is klasszikus viseletet kér; a többség távolságtartással kezeli a merészebb színeket és megoldásokat, holott egy-egy élénkebb darabhoz is hozzá lehet öltözni igényesen.

Mindezt valóban alátámasztották a szakmájukra nézve az élet különböző területeiről érkező részvevők, akik egyszerre voltak stílusosak és könnyedek.

  • Balázs Gergely
  • Sipos Bence
  • Tarcsai János
  • Tóth Sebastian
  • Tóháti Szabolcs
  • Ujházi László

- BCSH -

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.