Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú Katinka máris sokkolta a világot

| 2019. 07. 21. | 11:06:00
Megkezdődtek az úszóversenyek a vb-n. Dobbanjon a magyar szív!
Hosszú Katinka máris sokkolta a világot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Késely Ajna és Kapás Boglárka bejutott a 400 méter gyors vasárnapi fináléjába a kvangdzsui világbajnokságon, és döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó is. Hosszú Katinka fantasztikus idővel jutott elődöntőbe 200 méter vegyesen, Szabó Szebasztián pedig 50 méter pillangón úszhat elődöntőt.

A délelőtti előfutamokban a sort Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna nyitotta 200 méter vegyesen, előbbi sorozatban a negyedik vb-elsőségére hajt ebben a számban (is). Mindkét magyar a harmadik előfutamban kapott helyet, a szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója szenzációs, 2:07.02-es idővel ért célba. Ez nemhogy a világ idei legjobb eredménye, de minden idők hetedik leggyorsabb úszása volt - a magyar klasszis világcsúcsa 2:06.12 -, mindössze két századdal rosszabb, mint amivel két éve a Duna Arénában a döntőben nyert. Hosszú teljesítményén csak ámultak a szakírók, hiszen a statisztikák szerint minden idők legjobb előfutamos teljesítményét láthatta a közönség. Jakabos 2:13.29-cel éppen csak kicsúszott az elődöntő 16-os mezőnyéből.

Hosszú Katinka remekül kezdett  (Fotó: mti)
 

Férfi 50 méter pillangón a nemrég honosított Szabó Szebasztián - aki márciusban országos csúcsot úszott Debrecenben -, valamint a szám 2015-ös világbajnoki bronzérmese, Cseh László állt rajtkőre. Előbbi 23.07 másodperccel összesítésben a negyedik helyen ment tovább, a 33 éves Cseh viszont 23.94-gyel csak 32. lett. Női 400 méter gyorson előbb Késely Ajna ugrott medencébe: a 17 éves versenyző 4:03.51 perces új egyéni csúccsal - hat századdal javította meg eddigi legjobbját - a harmadik helyen jutott döntőbe. Őt Kapás Boglárka követte, aki az amerikaiak sztárjával, Katie Ledeckyvel egy futamban, 4:07.05-tel a harmadik lett, és a hetedik helyen jutott tovább.

Az előfutamok zárásaként a 4x100 méteres férfi gyorsváltók küzdelmeit rendezték meg, két éve Budapesten a magyarok a vb egyik legnagyobb szenzációját okozták azzal, hogy bronzérmet szereztek. Kozma Dominikhez, Németh Nándorhoz és Bohus Richárdhoz ezúttal Szabó Szebasztián csatlakozott. A váltó végül - főként Szabó óriási hajrájának köszönhetően - 3:13.90 perces eredménnyel a nyolcadik helyen becsúszott a fináléba.

Az elődöntőket és a döntőket közép-európai idő szerint 13 órától rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.