Hirdetés

Százéves lenne egy debreceni ikon

2018.04.25. 12:09

Százéves lenne egy debreceni ikon
Rentka Láskló és Becsky András (Fotó: debrecenisportcentrum.hu)

Éremeső hullott a hazaiakra.

Hirdetés

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszó szakosztálya 28 arany-, 25 ezüst- és 25 bronzérmet szerzett a a Hajós Alfréd Kupa II. fordulójában, amelyen 18 hazai egyesület 358 úszója csobbant vízbe.

A Debreceni Sportuszodában az első versenyszámot megelőzően egy rövid megemlékezésnek voltak szemtanúi a jelenlévők, hiszen Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója egy emlékplakettet adott át a Debreceni Szenior Úszó Klub elnökének, Rentka Lászlónak, annak apropóján, hogy édesapja, a legendás cívisvárosi edző április 18-án lett volna százéves.

A két beszédet követően pedig már az úszókra fókuszált a publikum.  Szerencsére a rendező DSC-SI tehetségei ezúttal is kitettek magukért, összesen 37 versenyzőnknek sikerült érmet szereznie.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a négy arannyal záró Zombori-Szalontai Ferenc, aki a 200-as távon pillangón, gyorson és vegyesen, valamint 100 mellen is elsőként csapott célba. A triplázás Lakó Dorinának (100 hát, 100 pillangó, 200 vegyes) és Ónodi Gyulának sikerült (200 gyors, 200 vegyes, 200 pillangó), míg Zombori-Szalontai Kriszti, Orovecz Olivér és Sándor Benedek két-két alkalommal állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Egyaránt egy-egy elsőséget gyűjtött be továbbá Kovács Kitti, Koszta Gréta, Gál Kincső, Szatmári Gréta Lili, Koch Zita, Pál Adél, Kinczel Adrienn, Pintye Adrienn, Fábián Gergő, Rádai Máté, Orovecz Patrik és Lóránt-Kapros Krisztián.

Debreceni Sportcentrumúszás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.