Hirdetés

Dr. House most nagyon boldog lenne Debrecenben

civishir.hu

2011.05.25. 16:51

Dr. House most nagyon boldog lenne Debrecenben
Pfliegler György egyetemi docens

Debrecen – Szokatlan tünetek, korszerű diagnosztikai eljárások, komoly teammunka. A DAB-székházban csütörtökön rendezik a ritka betegségek szimpóziumát.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Ritka Betegségek Tanszéke negyedik alkalommal szervezi meg a ritka betegségek szimpóziumát. A tanácskozás fő témája idén a személyre szabott orvoslás, ami a XXI. század gyógyításának, a ritka betegségek ellátásához is szorosan kapcsolódó új és izgalmas kihívása. A szimpóziumon neves szakemberek vitatják meg a legújabb terápiás lehetőségeket, szóba kerülnek többek között az „árva” gyógyszerek, a személyre szabott orvoslás alkalmazása az intenzív ellátásban. A szakemberek foglalkoznak továbbá a legkorszerűbb diagnosztikai eljárásokkal, azok szervezési részleteivel, a ritka laboratóriumi vizsgálatok országos regiszterétől a molekuláris diagnosztikán keresztül a képalkotó eljárások nanotechnológiájáig.

Munkacsoport is alakul

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma úttörő szerepet vállalt a ritka betegségek gyógyításában, kutatásában, oktatásában. Az országban elsőként itt hozták létre a Ritka Betegségek Tanszékét Pfliegler György egyetemi docens vezetésével. A sikeres fejlődés újabb állomása a Debreceni Akadémiai Bizottság Klinikai Genetikai és Ritka Betegségek Munkacsoportja megalakulása.

Szóljon hozzá!

Hirdetés