Hirdetés

A zenei ízlésről Debrecenben

unideb.hu

2019.02.25. 10:12

A zenei ízlésről Debrecenben
Illusztráció: pixabay.com

A muzsika pedagógiai lehetőségeket is nyújt.

Hirdetés

Hirdetés

A koncertpedagógia szerepe a zenei ízlésformálásban címmel hallhatnak előadást mindazok, akik ellátogatnak a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café következő előadására.

Az ember minden korban tanult és hallgatott zenét azért az élményért, amit a zene nyújt. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a muzsika milyen pedagógiai lehetőségeket nyújt a különböző generációknak, mindazoknak, akik még meg sem ismerkedtek ezzel a műfajjal, és azoknak is, akik már megismerték és megszerették a zene nyújtotta élményt.

- A koncertpedagógia közvetlen célja, hogy a gyermekek élményszerűen találkozzanak a klasszikus zenével a művészeti tevékenység eredeti helyszínén. A zenepedagógusok és tudósok többsége egyetért abban, hogy az aktív befogadói attitűd kialakítása érdekében a zene befogadását tanítani kell, mert az emberek többsége egész életében befogadóként vesz részt a folyamatban – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Váradi Judit, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar docense.

A Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

  • Időpont: február 27. szerda 17 óra
  • Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)
Debreceni Egyetemzenepedagógia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.