Hirdetés

Alakul a sokak által várt debreceni kocsi

Cívishír

2018.08.06. 14:41

Alakul a sokak által várt debreceni kocsi
Pikó Sándor a műhelyben (Fotó: Debreceni Egyetem)

Egyes részleteken több, mint egy hónapot dolgozott az alkotó.

Hirdetés

Hirdetés

A külföldi és a magyar, a leendő, jelenlegi és volt hallgatók, az egyetem határokon átívelő nagy családjának összetartását semmi sem fejezi ki jobban, mint az intézmény napjaként számon tartott hagyományos évindító stadionshow. Az idei virágkocsi, „Határtalan zene” fantázianévvel, a yoUDay-t szimbolizálja – írja az unideb.hu.

A kompozíció tervezése és a szobrászmunka ezúttal is Pikó Sándor nevéhez fűződik. Már elkészült a kocsi alapja, erre kerültek a fémvázzal megerősített, stilizált hangszerek, amelyek az egyetem új, könnyűzenei képzését, valamint a stadionshow hangulatát jeleníti meg. – Nem volt egyszerű kifaragni ezeket az ívelt formákat, de elégedett vagyok a végeredménnyel – mondta az egyetemi portálnak.

Hangsúlyozta, a „csápoló” kezek kifaragása ennél jóval nehezebb feladatnak bizonyult, több mint egy hónapot vett igénybe.

A virágkocsi a szobrászmunka elkészültével egy másik műhelybe kerül, ahol megkezdődhet a szárazvirágos díszítés. Az élővirág kompozíciók hagyományosan csak az utolsó éjjelen, augusztus 20-ra virradóra kerülnek fel.

Debreceni EgyetemDebreceni Virágkarnevál

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.