Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisfiúkat is molesztálhatott egy kollégiumi nevelő Debrecenben

| 2019. 12. 16. | 12:46:00
A bíróság zárt eljárásról határozott, 12 sértett van, a legfiatalabb hétéves. A vádlott korábban nem ismerte el a bűncselekményeket.
Kisfiúkat is molesztálhatott egy kollégiumi nevelő Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sértettek kiskorúsága és a bűncselekmény minősítése miatt zárt tárgyalás keretében folyik a büntetőeljárás azzal a debreceni férfival szemben, aki a vád szerint 12 év alatti gyerekek sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket.

A 63 éves vádlott ügyében december 16-án tartott előkészítő ülést a Debreceni Törvényszék, ekkor hoztak végzést a tárgyalás zárttá nyilvánításáról is. Az előkészítő ülésen elvileg – hiszen lehetőséget adnak rá a jogszabályok – akár elsőfokú ítélet is születhetett volna, helyette a bíróság – az előbb említett okból – csak annyit közölt, hogy „az ülést követően tárgyalást tűztek ki”. Ez a gyakorlatban annyit jelenthet, hogy a vádlott – akiről tudható, hogy a nyomozati szakban tagadta a terhére róttakat – nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. 

A vádirati tényállásról hiába kérdeztük a Debreceni Törvényszéket, csak annyit közöltek, hogy „a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség”.

A büntetőeljárásról a múlt hétig nem nagyon volt hír a médiában, aminek elsődleges oka, hogy a sértettek egy kivétellel sérült gyerekek. A gyerekek magánélethez fűződő jogára tekintettel ilyen esetekben a nyomozó hatóságok sem erőltetik a nyilvánosság bevonását, továbbá – általánosságban értve – maga a bizonyítási eljárás is tartogat kérdőjeleket a gyerekek szavahihetőségének megítélésében.

Az ágyukra ülve beszélt szexuális témákról?

A Cívishír más forrásokból úgy tudja, a férfi körülbelül tíz évig dolgozott a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő Dr. Kettesy Aladár Általános Iskolában, ahonnan 2017-ben küldték el a büntetőeljárás megindulását követően. Az intézményben látáskárosult és más tekintetben is sérült gyerekek tanítása zajlik.

A vádbeli időszak a 2015 őszétől 2017 tavaszáig tartó időszakot öleli fel, amikor az ügyészség szerint a férfi 11 gyerekkel kerülhetett tiltott kapcsolatba. Ehhez hozzájárult, hogy a vádlott kollégiumi nevelőként sok éjszakát töltött a gyerekekkel, amikor is – mondja a vád – zuhanyzás közben figyelte őket, megjegyzéseket tett rájuk, az ágyukra ülve szexuális témákat hozott fel, simogatni próbálta őket. A legfiatalabb sértett 7, a legidősebb 15 éves volt ekkor.

Egy esetben ennél is súlyosabb bűncselekményről beszél az ügyészség: egy 14 év körüli, interneten megismert fiúval „randit” beszélt meg a vádlott egy kisvárosban, és közösültek is csokiért, energiaitalért.

Amennyiben a jelenleg szabadlávon védekező férfit bűnösnek találja a Debreceni Törvényszék, úgy súlyos szabadságvesztést is kiszabhatnak a teljesen átlagos megjelenésű férfira. Az elsőfokú ítélet körülbelül egy év múlva születhet meg.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés